Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Перспективи
17 дек
2014
 
 

Bosch, ABB и Cisco със софтуерна платформа за умен дом

Платформата трябва намали притесненията на производителите за технологичната съвместимост на домакинските им електроуреди.

7488 прочитания

Лесен обмен на данни между различни типове домашни уреди и създава нова гама от услуги това е целта на нова софтуерна платформа на ABB, Bosch и Cisco Systems. Според компаниите нейната цел е да бъде изградена бизнес екосистема с производителите на домакинска техника.

Договорът между трите компании е подписан на 27.11.2014 г. и в рамките му се предвижда създаване на съвместно дружество за разработка и управление на отворена софтуерна платформа за т. нар. „умен дом”. Очаква се одобрението за създаването му от антитръстовите институции, като централата на предприятието ще бъде в Германия.

Прочетете още: Samsung представя интегрирана платформа Smart Home на CES 2014

Според ABB, Bosch и Cisco платформата ще намали притесненията на производителите за технологичната съвместимост на домакинските им електроуреди. Очаква се тя да създаде и среда за предоставяне на нови услуги в областта на енергийния мениджмънт, технологиите за сигурност и забавленията, както и да послужи за катализатор на нови бизнес модели.

Също така трите компании възнамеряват да поканят производителите на домакинска техника, развлекателна електроника, системи за автоматизация на дома и фирми за интернет услуги да се обединят в обща бизнес екосистема. Целта й ще бъде да се улесни сътрудничеството и да се включат в максимална степен изискванията на потребителите при разработката на софтуерната платформа. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас