Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Монитори
16 дек
2014
 
 

Нови монитори на AOC се грижат за здравето на очите

22-инчовият E2276VWM6 и 24-инчовият E2476VWM6, идват с технологиите Anti-Blue Light и Flicker FREE.

4176 прочитания

Монитори, намаляващи умората на очите и застрашаващи здравето фактори като стрес на ретината и макулна дегенерация, пуска на пазара AOC. Новите модели, 22-инчовият E2276VWM6 и 24-инчовият E2476VWM6, идват с технологиите Anti-Blue Light и Flicker FREE.

Според солиден набор от доказателства, извънредното излагане на синя светлина, излъчвана от дисплеите, причинява стрес на ретината, който е директно свързан с формирането на зависима от възрастта макулна дегенерация, позната като ARMD. Симптомите на тази болест са намаляване или пълна загуба на централното зрение. Миналите опити за намаляване на вредната синя светлина бяха ограничени до софтуерно базирани подходи и блокиране на синята светлина чрез филтриращи механизми като специални очила или допълнително покритие пред екрана на монитора. Като резултат обаче, потребителите трябваше да приемат негативните ефекти върху чистотата на цвета.

Прочетете още: Портативен допълнителен монитор за лаптопи от AOC

Според AOC новите Anti-Blue Light модели са базирани на технология, която променя пикът на дължината на вълната от 450 nm на по-безопасните 460 nm, а това намалява вредната светлина с над 90% като същевременно гарантира, че точното количество синя светлина бива излъчвано с цел постигане на точно пресъздаване на цвета.

Освен това E2276VWM6 и E2476VWM6 включват и функция, която гарантира нулево трептене. Трептенето е ефект, който се появява, когато контролерът на LED подсветката на монитора настройва нивата на яркост, докато се извършва опресняване на съдържанието на екрана. Това може да повлияе на очите и да предизвика умора в тях, без зрителят да разбере. Така, според AOC, Flicker FREE функцията помага за намаляване на различните заплахи за здравето на очите, които могат да бъдат причинени от трептене.

E2276VWM6 и E2476VWM6 са налични на препоръчителни крайни цени от съответно 270 лв. с ДДС и  310 лв. с ДДС. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас