“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »“ лидери
05 дек
2014
 
 

CIO на Ќјѕ, ѕорше Ѕ√ и ёнимастърс - »“ мениджъри на 2014 г.

ѕрез март 2015 г. ще бъде готов хибридни€т облак на българското електронно управление, за€ви ¬алери Ѕорисов, зам.-министър на транспорта, »“ и съобщени€та по време на церемони€та за награждаване на победителите в традиционни€ конкурс на ICT Media и  лубът на »“ мениджърите в Ѕългари€.

9636 прочитани€

јтанас янев, директор на дирекци€ „»нформационни системи и моделиране на бизнес процесите“ в Ќјѕ, √еорги  омсийски, »“ мениджър в ѕорше Ѕ√, и »вайло “ошев, »“ директор на ёнимастърс Ћоджистикс са носителите на наградата “»“ мениджър на годината” за 2014 г.  онкурсът се провежда за седма поредна година от ICT Media, сп. CIO и  лубът на »“ мениджърите в Ѕългари€ и отличава »“ директори, които през годината са допринесли в най-гол€ма степен за развитието на бизнеса на компаниите си с помощта на »“.

» тази година »“ директорите получиха награди в 3 категории - “≈фективност”, „»новации” и “ћениджмънт”.

¬ категори€ “≈фективност” победител тази година е √еорги  омсийски, »“ мениджър на ѕорше Ѕ√, който получи приза от ‘илип  ирев, началник на кабинета на министъра на икономиката. ѕодгласници в тази категори€ станаха —имеон —тойчев, главен директор „»““ в “елерик јƒ, и —ергей јндреев, директор "»“" в ќвергаз. „¬секи от номинираните в тази категори€ заслужава да спечели, но първата награда е само една. ¬печатлен съм, че системите, внедрени от победител€ тази година, се ползват в офисите на ѕорше не само в Ѕългар舓, каза  ирев.

ѕрочетете още: »“ лидер или »“ мениджър - как да бъдем най-добри и в двете роли?

√еорги  омсийски, »“ мениджър на ѕорше Ѕ√, получи приза за »“ мениджър на годината в категори€ ≈фективност от ‘илип  ирев, началник на кабинета на министъра на икономиката.

ѕод ръководството на √еорги  омсийски и с неговото активно участие през последните 2 г. в ѕорше Ѕ√ се реализират поредица проекти, насочени към интеграци€та на »“ услуги, свързани с различни типове бизнес. ѕрактиката показва, че такава стратеги€ носи полза за всички дружества и партньори. Ѕлагодарение на успешна интеграци€ на различни »“ решени€ компани€та е постигнала уеднакв€ване на процеси и отчети, минимизиране на дублирането на информаци€ и необходимостта от синхронизиране на данни в различни системи, намал€ване на възможността за евентуални грешки, значително улеснено управление и въвеждане на нови услуги. ¬сичко това се отраз€ва върху значително повишаване на ефективността на работата в компани€та. „Ѕлагодар€ на колегите и на екипа в ѕорше Ѕ√, както и на ръководството на компани€та, което ми даде възможност да осъществ€ всички тези проекти“, за€ви след награждаване √еорги  омсийски.

ѕобедител в категори€ “»новации” е »вайло “ошев, »“ директор на ёнимастърс Ћоджистикс. Ќаградата му бе връчена от ¬алери Ѕорисов, зам.-министър на транспорта, »“ и съобщени€та.

ѕобедител в категори€ “»новации” е »вайло “ошев, »“ директор на ёнимастърс Ћоджистикс. Ќаградата му бе връчена от ¬алери Ѕорисов, зам.-министър на транспорта, »“ и съобщени€та. „¬ръчвам наградата в най-предизвикателната категори€ – иновации, или на български – нововъведени€, каза ¬алери Ѕорисов. -  огато говорим за нововъведени€, внедрените в ёнимастърс улесн€ват ежедневната работа на колегите в тази логистична компани€. “ъй като иновациите в държавната администраци€ върв€т с малко по-бавно темпо, отколкото в частни€ бизнес, но ние сме силно амбицирани да настигнем бизнеса. ћога да сподел€ една новина в аванс. Ќа път сме скоро, през март – април 2015 г., да имаме хибриден облак на българското електронно управление. Ќад€вам се колегите от »ј ≈—ћ»— да бъдат сред номинираните следващата година в този конкурс“, за€ви Ѕорисов.

¬ категори€ „»новации“ за подгласници б€ха определени ƒимитър  ехайов, директор на дирекци€ “»“” в Ѕј Ѕ, и Ћъчезар ’ристов, системен администратор в —офи€ јуто.

»вайло “ошев е начело на »“ подразделението на "ёнимастърс Ћоджистикс" ≈јƒ от 2006 г. досега. “ой допринас€ за разработката на »“ стратеги€ и тактика, изпреварвайки конкурентните компании в сферата на »“ осигур€ването. ѕод ръководството и с активното участие на »вайло “ошев са проведени значителен обем анализи на технологиите, използвани в бранша. ¬ кратки срокове са реализирани много значими »“ проекти, а през последните години ёнимастърс Ћоджистикс е пионер в успешното въвеждане на облачни технологии. ѕоредното полезно попълнение в “облачни€ »“ арсенал” на ёнимастърс Ћоджистикс е ERP системата CargoWise One. –ешението дава възможност на ёнимастърс Ћоджистикс да управл€ва сво€ бизнес изц€ло в една система.

¬ категори€ „ћениджмънт“ отличието беше връчено на јтанас янев, директор на дирекци€ „»— и моделиране на бизнес процесите"в Ќјѕ, от √роздан  араджов, председател на ѕарламентарна комиси€ по транспорт, »“ и съобщени€ на 43 Ќ—.

¬ категори€ „ћениджмънт“ отличието беше връчено на јтанас янев, директор на дирекци€ „»— и моделиране на бизнес процесите"в Ќјѕ, от √роздан  араджов, председател на ѕарламентарна комиси€ по транспорт, »“ и съобщени€ на 43 Ќ—.

«а подгласници журито определи  ирил  ирилов, главен директор „»нформационни технологии“ в јлианц Ѕългари€ ’олдинг, и —ергей јндреев, директор "»нформационни технологии" в ќвергаз. „»скам да благодар€ на номинираните за техните усили€, а резултатите от тези усили€ ни събира тук тази вечер, каза  араджов. - ¬ такива моменти казваме, че се гордеем с труда на хора като т€х и затова искам да им пожела€ много здраве и лично благоденствие.“

ѕрез февруари 2014 г. Ќјѕ приключи успешно проект за изграждане на ”правленска информационна система (”»—), включваща DataWarehouse и средства за бизнес анализи. –ешението е реализирано по проект, финансиран по ќѕ “јдминистративен капацитет”, като общата стойност на проекта е над 1,8 млн. лв. јтанас янев и негови€т екип имат съществен принос за успешната реализаци€ на този важен за агенци€та проект, въпреки че по принцип реализаци€та му се ръководи от дирекци€ „јнализи и прогнози“ в Ќјѕ. «а да бъде оценен този принос следва да се отчита, че от техническа гледна точка това е много сложен »“ проект, свързан със зареждането на огромен обем информаци€ от различни източници и осигур€ване на » “ инфраструктура с високи изисквани€ към оборудването и комуникационната среда. ѕод ръководството на јтанас янев тези задачи са изпълнени успешно. ќсигурена е висока производителност в работа на »“ екипа, оптимална организаци€ на изпълнението на »“ дейностите, отлично взаимодействие със спонсора на проекта в лицето на дирекци€ „јнализи и прогнози“, както и с »“ компаниите, участващи в изграждането на решението.

“радиционната специална награда, учредена в памет на явор ƒимитров, един от основателите на клуба на »“ мениджърите и член на ”— на клуба, бе връчена на Ћъчезар ’ристов, системен администратор в —офи€ јуто, от майката на явор ƒимитров.

“радиционната специална награда, учредена в памет на явор ƒимитров, един от основателите на клуба на »“ мениджърите и член на ”— на клуба, бе връчена на Ћъчезар ’ристов, системен администратор в —офи€ јуто.

—типендиантите на Club CIO са десетокласникът »ли€н …орданов от ћ√ "ƒ-р ѕетър Ѕерон", ¬арна, ƒеница ћаркова, Ѕожидар √анев и јлександър „ергански от 11 клас на —ћ√, дванадесетокласниците  ристи€н ÷ъклев от —ћ√ и ћарин Ўаламанов от Ќѕћ√.

«а трети път  лубът на »“ мениджърите в Ѕългари€ даде и стипендии “CLUB CIO” на ученици с постижени€ в областта на точните науки. —типендиите, вс€ка от които на стойност 1200 лв, цел€т да насърчат из€вени млади хора към професионална ориентаци€ в областта на приложението на »“ за целите на бизнеса. —типендиантите на Club CIO са ƒеница ћаркова, Ѕожидар √анев и јлександър „ергански от 11 клас на —ћ√, дванадесетокласниците  ристи€н ÷ъклев от —ћ√ и ћарин Ўаламанов от Ќѕћ√, както и десетокласникът »ли€н …орданов от ћ√ "ƒ-р ѕетър Ѕерон", ¬арна.

ѕреди церемони€та “»“ мениджър на годината” се проведе кръгла маса на тема “¬заимодействие между »“ и бизнеса – идеалът и реалността”. ћодератор на кръглата маса беше ѕламен «юмбюлев, директор на дирекци€ „≈ксплоатаци€ на телекомуникационната мрежа и »““ в ћобилтел. ¬ кръглата маса участваха още ёли€ Ўивергева, »“ програмен мениджър на ѕриста ќйл √руп; ћарин  алчев, главен директор на главна дирекци€ “»“” в Ќќ»; јлександър «ахариев, търговски представител на Gartner в Ѕългари€; »вайло …осифов, главен изпълнителен директор и председател на ”— на ƒженерали Ѕългари€ ’олдинг ≈јƒ; ƒимитър ƒимитров, прокурист в «ƒ ≈вроинс јƒ; Ќиколай  остов, собственик и управител на јптеки “–емедуим”, и ќлга ¬асилевска, управл€ващ съдружник, MW LOGISTICA.

ѕартньори на церемони€та “»“ мениджър на годината” са Ѕќ–» ј – ЅјЌ —≈–¬»«, ”ни редит Ѕулбанк и ћобилтел, а на кръглата маса – Auto Bavaria/ BMW Dealer, ƒженерали Ѕългари€ ’олдинг, Alaric Capital, «ƒ ≈вроинс јƒ. —ъбитието протече със съдействието на Chivas, Dicota и Gartner.

CW/Ѕ

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас