Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
02 дек
2014
 
 

Основателите на Telerik влизат в ръководството на Progress

Васил Терзиев става главен директор "Иновации", а Светлозар Георгиев - старши вицепрезидент „Платформи за разработка на приложения“ в Progress.

6435 прочитания

Основателите на софтуерната компания Telerik - Васил Терзиев, Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев, вече са част от ръководството на американската компания Progress, която придоби българската фирма преди месец. След сделката по Telerik ще носи името „Telerik: a Progress Company“.

Изпълнителните директори на Telerik Васил Терзиев и Светозар Георгиев стават съответно главен директор „Иновации“ и старши вицепрезидент „Платформи за разработка на приложения“ в Progress.

Васил Терзиев ще отговаря за дългосрочната стратегия за комбинираното портфолио на Progress и идентифицирането на нови технологии и бизнес възможности за продуктите на компанията. Като старши вицепрезидент „Платформи за разработка на приложения“, Светозар Георгиев ще ръководи амбициозната бизнес стратегия на системата за управление на уеб съдържание на Telerik - Sitefinity CMS, съобщават от компанията.

Прочетете още: Телерик е придобита от американската Progress Software

Другите двама съоснователи на Телерик - Бойко Яръмов и Христо Косев, стават съответно вицепрезидент „Операции“ и вицепрезидент „Технологии“ в американската компания. Димитър Таслаков, главен директор „Човешки ресурси“ в Telerik, поема същата глобална позиция в Progress. В новите си роли Светозар Георгиев, Васил Терзиев и Димитър Таслаков са вече част от ръководния съвет на изпълнителния директор на Progress Фил Пийд.

„Присъединяването ни към висшето ръководство на Progress е следващата стъпка в нашата невероятна история. Вече 12 години ние сме доверен партньор на над 130 хиляди клиенти по целия свят. С новите си роли в Progress ще надградим опита си да създадем бързо растяща, успешна организация и ще предоставим изключителни нови възможности на клиентите на двете компании“, заяви Васил Терзиев, главен директор „Иновации“ в Progress, доскоро изпълнителен директор на Telerik.

С придобиването Progress обединява два екипа от водещи експерти и комбинира две допълващи се продуктови портфолиа. По този начин Progress ще предоставя цялостна платформа и в „облака“, и локална (on premise), която ще позволи на разработчиците бързо да създават приложения, задвижвани от данни за всяка уеб, настолна и мобилна платформа.

Клиентите, които ползват инструментите и технологиите на Telerik в комбинация с решенията на Progress за разработка и пускане на приложения и интеграция, могат да се възползват от решенията на компанията на всяко едно ниво – от изчистения потребителски интерфейс до интеграцията на данни и „облачни“ услуги – за .NET, JavaScript, NodeJS и ABL.

Днес разработчиците имат голяма свобода. Но с нея те се сблъскват и с нови предизвикателства—множество платформи и технологии, на които приложенията трябва да работят, жестока конкуренция и високи очаквания на клиентите за красиви и същевременно функционални приложения, които работят на всяко устройство. С придобиването на Telerik Progress ще предостави решение на тези предизвикателства, като стане дестинация номер 1 за всички разработчици по света - коментира Фил Пийд, президент и изпълнителен директор на Progress. - Освен водещите продукти на компанията като Telerik DevTools, Telerik Platform и Telerik Sitefinity, към нас се присъединяват и хората, на които се дължи успехът на Telerik – професионалистите, които познават потребностите на разработчиците и които са в крак с изключително разнообразния и бързо променящ се свят на разработка на приложения. Знанията, духа и ентусиазма, които тази организация ще пренесе в Progress, без съмнение ще имат огромен положителен ефект върху нас, нашите клиенти и партньори”, допълва Пийд.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас