Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
02 дек
2014
 
 

Основателите на Telerik влизат в ръководството на Progress

Васил Терзиев става главен директор "Иновации", а Светлозар Георгиев - старши вицепрезидент „Платформи за разработка на приложения“ в Progress.

4776 прочитания, 10 коментара

Основателите на софтуерната компания Telerik - Васил Терзиев, Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев, вече са част от ръководството на американската компания Progress, която придоби българската фирма преди месец. След сделката по Telerik ще носи името „Telerik: a Progress Company“.

Изпълнителните директори на Telerik Васил Терзиев и Светозар Георгиев стават съответно главен директор „Иновации“ и старши вицепрезидент „Платформи за разработка на приложения“ в Progress.

Васил Терзиев ще отговаря за дългосрочната стратегия за комбинираното портфолио на Progress и идентифицирането на нови технологии и бизнес възможности за продуктите на компанията. Като старши вицепрезидент „Платформи за разработка на приложения“, Светозар Георгиев ще ръководи амбициозната бизнес стратегия на системата за управление на уеб съдържание на Telerik - Sitefinity CMS, съобщават от компанията.

Прочетете още: Телерик е придобита от американската Progress Software

Другите двама съоснователи на Телерик - Бойко Яръмов и Христо Косев, стават съответно вицепрезидент „Операции“ и вицепрезидент „Технологии“ в американската компания. Димитър Таслаков, главен директор „Човешки ресурси“ в Telerik, поема същата глобална позиция в Progress. В новите си роли Светозар Георгиев, Васил Терзиев и Димитър Таслаков са вече част от ръководния съвет на изпълнителния директор на Progress Фил Пийд.

„Присъединяването ни към висшето ръководство на Progress е следващата стъпка в нашата невероятна история. Вече 12 години ние сме доверен партньор на над 130 хиляди клиенти по целия свят. С новите си роли в Progress ще надградим опита си да създадем бързо растяща, успешна организация и ще предоставим изключителни нови възможности на клиентите на двете компании“, заяви Васил Терзиев, главен директор „Иновации“ в Progress, доскоро изпълнителен директор на Telerik.

С придобиването Progress обединява два екипа от водещи експерти и комбинира две допълващи се продуктови портфолиа. По този начин Progress ще предоставя цялостна платформа и в „облака“, и локална (on premise), която ще позволи на разработчиците бързо да създават приложения, задвижвани от данни за всяка уеб, настолна и мобилна платформа.

Клиентите, които ползват инструментите и технологиите на Telerik в комбинация с решенията на Progress за разработка и пускане на приложения и интеграция, могат да се възползват от решенията на компанията на всяко едно ниво – от изчистения потребителски интерфейс до интеграцията на данни и „облачни“ услуги – за .NET, JavaScript, NodeJS и ABL.

Днес разработчиците имат голяма свобода. Но с нея те се сблъскват и с нови предизвикателства—множество платформи и технологии, на които приложенията трябва да работят, жестока конкуренция и високи очаквания на клиентите за красиви и същевременно функционални приложения, които работят на всяко устройство. С придобиването на Telerik Progress ще предостави решение на тези предизвикателства, като стане дестинация номер 1 за всички разработчици по света - коментира Фил Пийд, президент и изпълнителен директор на Progress. - Освен водещите продукти на компанията като Telerik DevTools, Telerik Platform и Telerik Sitefinity, към нас се присъединяват и хората, на които се дължи успехът на Telerik – професионалистите, които познават потребностите на разработчиците и които са в крак с изключително разнообразния и бързо променящ се свят на разработка на приложения. Знанията, духа и ентусиазма, които тази организация ще пренесе в Progress, без съмнение ще имат огромен положителен ефект върху нас, нашите клиенти и партньори”, допълва Пийд.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Телекомуникациите са двигател за развитие на умните градове
Цифров офис от ново поколение:

Цифров офис от ново поколение:

Как да постигнем свободно движение на информация и автоматизиране на процеси?
Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Някои детайли за Business Intelligence функциите на модерните ERP системи

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Предимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнесПредимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнес

Добромир Тодоров е главен директор „Облачни услуги“ на HeleCloud. Той е бил съосновател и е управлявал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. С опит в архитектурните решения, сигурността и инженеринг на...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас