Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
27 ное
2014
 
 

ISTA 2014: Функционалностите не са всичко

Четвъртото издание на форума ISTA се състоя в София на 26 и 27 ноември.

4767 прочитания

Бьорн Гьорке по време на откриването на ISTA 2014

Основната новост при разработката на софтуер в днешно време е, че фокусът вече не пада само върху голите функционалности, а върху цялостното изживяване на потребителя. Такова послание отправи Бьорн Гьорке, изпълнителен вицепрезидент и корпоративен диреткор, отговарящ за продуктите и технологичните иновации в SAP, по време на откриването на тазгодишното издание на конференцията Innovations in Software Тest Automation (ISTA).

Причината за това, която касае цялата технологична сфера, е че парите не са в ИТ отделите, а отиват за бизнес цели, които все по-често налагат използване на цифрови иновации. Това налага екипите за разработка на софтуер да не се състоят стриктно от програмисти, изпипващи до съвършенство технологичната част, а все повече да се отделя внимание и на дизайна и, не на последно място – да се използват мненията на крайните потребители, обяснява Гьорке.

Прочетете още: Възможности и пречки пред развитието на автоматизираното тестване на софтуер

По думите му балансът между три основни характеристики прави един софтуер успешен: привлекателност (desirability), жизнеспособност (viability) и използваемост (feasibility). Първата от изброените отразява желанието на клиента продуктът да бъде лесен за употреба – интерактивен интерфейс, възможност за работа от различни устройства. “Използваемостта” отразява начина, по който е изградено решението, както тук влизат и модерни възможности като връзка с облака и концепции като Интернет на нещата. Не на последно място “жизнеспособността” обозначава бизнес частта. Драматичната разлика в момента е, че облачните технологии могат да направят всяка компания глобална на практика веднага.

Конференцията ISTA 2014 се проведе на 27 ноември за четвърта поредна година. Организатори на събитието бяха SAP, Infragistics, VMware, Musala Soft, Experian и New Approach. В него взеха участие над 500 души, които се разпределиха в трите паралелни потока от лекции, водени както от чуждестранни, така и от български специалисти. Освен това посетителите имаха на разположение и изложбена част.

Ден по-рано, на 26 ноември, се състоя лабораторен ден, в които желаещите имаха възможност да изпробват сами техники за тестване.

Програмата на събитието бе насочена към разработчици, експерти по автоматизирано тестване и инженери, както и ИТ мениджъри, студенти и представители на акадамичната общност.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас