Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет
26 ное
2014
 
 

еPay.bg пусна мобилна версия на сайта за е-разплащания

Компанията активира и новата услуга PayFly, чрез която се генерират и изпращат фактури, управляват се плащания по тях, изпращат искания за плащане през е-поща, SMS или с QR код.

4429 прочитания

Владимир Владков

Мобилна версия на системата за е-разплащания ePay, обновена версия на интернет сайта и нова електронна услуга за генериране и пращане на фактури представи днес еPay.bg. Компанията, която днес отбеляза 15 г. от първата онлайн транзакция в България, вече има регистрирани над 433 хиляди потребители, като всяка година компанията отчита средно по 40 000 нови регистрации. „Сред тях преобладават живеещите и работещите в големите градове в страната, хора на възраст между 30 и 45 години с висше или средно специално образование, коментира Георги Маринов, изпълнителен директор на ePay.bg. Платформата обслужва над 90% от електронните магазини и комунални дружества в България, а активните търговци в еPay.bg са над 1500.

ePay активира и новата услуга PayFly, чрез която се генерират и изпращат фактури, управляват се плащания по тях, изпращат искания за плащане през е-поща, SMS или с QR код, каза Георги Маринов, изпълнителен директор на ePay.bg.

Прочетете още: Ръст от 33% на плащанията през еPay.bg

Мобилната версия на ePay.bg работи за устройства под iOS и Android. Приложението предлага бърз начин за плащане на сметки към по-голяма част от комуналните компании, мобилните оператори и финансови институции в страната. Георги Маринов направи и демонстрация в реално време на плащане чрез мобилната версия, като дари 1000 лв. на SOS Детски селища.

Мобилната версия дава възможност за искане за плащане и изпращане на пари чрез посочване на е-поща или мобилен телефон на получателя, както и за пазаруване в онлайн магазини. За сигурността на плащанията потребителите могат да включат опцията за проследяване на плащания и баланс по регистрираните в системата карти, която осигурява бърза справка за последните транзакции и получени по микросметката плащания. Допълнително предимство в мобилната версия на ePay.bg e въвеждането на пръстовия отпечатък като алтернативно средство за сигурност.

Новата версия на традиционната интернет платформа ePay.bg включва нови функционалности, например възможност за персонализиране на първата страница в профила на потребителя според най-често използваните от него услуги. Има вече и възможност за частично и разсрочено плащане на задължения към дружества за комунални услуги, местни данъци и такси. Добавена и функция за автоматично плащане на сметки (тип „разплащателен влог“) с опция за „таван“ на превежданите суми.

Друга новост в платформата е услугата PayFly, чрез която потребителите генерират и изпращат фактури, следят и управляват плащания по тях, изпращат искания за плащане (проформа фактури) през е-поща, SMS или с QR код с информация и инструкции за различните варианти за плащане.

„За подобряване на сигурността въведохме и еднократна парола dpass, като приложението изпраща временен код за плащане, валиден 30 секунди, обяснява Маринов. - Тази услуга е безплатна, няма такси и комисиони за ползване, активира се от личния профил на всеки клиент. dpass прилага стандартизирани криптографски средства, което я прави съвместима и удобна за защитен достъп и до външни приложения като Google, Gmail, Dropbox и Amazon“, допълни изпълнителният директор на ePay.bg.

За 15 г. през платформата са извършени общо 28,85 милиона транзакции на стойност над 1,754 млн. лв. Днес през ePay.bg се плащат не само традиционни битови сметки, а различни стоки и услуги, дори апартаменти и домашни любимци, коментира Маринов. Сред най-често купувани стоки са облекла и парфюми, сайтове за ваучери за намаления също често ползват платформата. Дружествата за комунални услуги са търговците, които имат най-голям брой потребители, плащащи редовно сметките си.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас