“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »“ кариера
23 ное
2014
 
 

‘ћ» ще отбележи ƒен€ на млади€ математик и информатик с форум

‘омумът е заключителното събитие, организирано по проект "‘ормиране на нова генераци€ от изследователи в областта на математиката, информатиката и компютърните науки чрез подкрепа на творчески€ и иновативен потенциал на докторанти, пост-докторанти и млади учени във ‘акултета по математика и информатика на —офийски ”ниверситет У—в.  лимент ќхридскиФ.

4231 прочитани€

ƒен на млади€ математик и информатик ще се проведе на 8 декември 2014 г. от 9:15 ч.  в  јулата на —офийски€ университет „—в.  лимент ќхридски“.

“ова е заключителното събитие, организирано по проект "‘ормиране на нова генераци€ от изследователи в областта на математиката, информатиката и компютърните науки чрез подкрепа на творчески€ и иновативен потенциал на докторанти, пост-докторанти и млади учени във ‘акултета по математика и информатика на —офийски ”ниверситет “—в.  лимент ќхридски”. —ъбитието е в рамките на форума за образование по повод 125 години обучение по математика и природни науки в —”, който ще продължи в аулата през цели€ ден. ѕо време на форума ще бъдат разгледани постижени€та, предизвикателствата и перспективите  на висшето образование по математика, информатика и природни науки, както и приемствеността и взаимовръзката училище и университет в обучението по математика, информатика и природни науки.

ѕърви представ€ни€ по време на форума ще направ€т представители от новото поколение изследователи по математика и информатика: докторанти, пост-докторанти и млади учени, бенефициенти от проекта. »змежду т€х са:

ѕрочетете още: «а 5-та година ‘ћ» организира форум за кариерно развитие в » “

  • д-р —таврос —тавру, който със своите научни приноси е един от посланиците на науката в обществото. “ой успешно защити докторска дисертаци€ на 10 юли 2014 г. като докторант в катедра „—офтуерни технологии“. «начимостта на работата му се потвърждава и от факта, че той е носител на грамота „ƒжон јтанасов“ за прилагане на научни постижени€ в практиката и за проекти с висока обществена значимост;
  • д-р ћилен „ечев, който демонстрира приносът на науката за практиката, реализирайки научните си постижени€ в бизнеса. “ой успешно защити докторска дисертаци€ на 3 ноември 2014 г. като докторант в катедра „»нформационни технологии“.
  • јна јвджиева, докторант в катедра „„ислени ћетоди“, ‘ћ». јна се завърна с първо м€сто от 6th UK Graduate Modelling Camp, Oxford, с което доказа, че младите български изследователи си извоюват име в световната научна общност и подпомагането им, осъществено с подкрепата на ќперативна програма „–азвитие на човешките ресурси”, съфинасирана от ≈вропейски€ социален фонд на ≈вропейски€ съюз, издига престижа на ‘ћ» при —” и на българската наука като ц€ло на европейската и световна научна сцена.

“ези и редица други постижени€ н€маше да са факт без целенасочените усили€ и финансиране в подкрепа на бенефициентите по проекта, коментираха от ‘ћ». «а периода от 4 октомври 2012 г. до момента по проекта са финансирани 59 участи€ на докторанти, 18 участи€ на млади учени и 17 участи€ на пост-докторанти в международни конференции в Ѕългари€ и чужбина. ќрганизирани са и 2 докторантски конференции, на които са представени научни резултати на участниците. — финансиране от проекта докторанти и млади учени са посетили международни школи и участваха в специализации. «а целенасоченото подпомагане на докторантите, пост-докторантите и младите учени са разработени над 20 специализирани курса, проведени б€ха както те, така и една зимна и една л€тна школи. Ѕлагодарение на общите усили€ на бенефициентите по проекта и на консултациите с над 25 експерти от престижни чуждестранни университети и български образователни институции, успешно вече са защитени 7 докторски дисертации, а скоро предсто€т още защити.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

»нтервю с ƒжен Ћупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференци€та DevReach 2018

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас