“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | GIS
20 ное
2014
 
 

≈—–» Ѕългари€ отличи 6 организации за особени постижени€ в √»—

9364 прочитани€

ѕо традици€, ≈—–» Ѕългари€ - изключителен представител на Esri Inc. за страната, организира церемони€ по връчване на годишните награди за специални постижени€ в областта на географските информационни системи. Ќаграждаването беше кулминаци€та на 16-тото издание на организирани€ от ≈—–» Ѕългари€ —ветовни€ ден на √»—, който се проведе на 19 ноември в —офи€.

“ази година б€ха раздадени отличи€ в три категории – „÷ентрална администрац舓, „–егионална и местна администрац舓 и „„астен бизнес“.

¬ категори€ „÷ентрална администрац舓 награди получиха ћинистерството на околната среда и водите, ћинистерството на регионалното развитие и благоустройството и јгенци€та по геодези€, картографи€ и кадастър.

ѕрочетете още: —ветовната банка и ≈  ползват √»—, залагат на отворените данни

  • ѕавел √уджеров, заместник-министър на околната среда и водите на –. Ѕългари€ прие присъдената на министерството международна награда за специални постижени€ в √»— в света за реализираната √»— система за опазване на защитени зони от екологичната мрежа Ќј“”–ј 2000. Ќаградата връчи јарт ван ¬ингерден, генерален директор на Esri, Inc. за ≈вропа.

ѕавел √уджеров (вл€во) и јарт ван ¬ингерден

ѕавел √уджеров (вл€во) и јарт ван ¬ингерден

  • Ћазарина —тоичкова, съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството и ¬иолета  оритарова, заместник изпълнителен директор на ј√   получиха призове съответно за прилагане на √»— за сътрудничество и обмен на данни, и за развитие на иновативна √»— за осигур€ване на качествени и достъпни данни и услуги. Ќаградите връчиха √ергана ѕаси, основател и председател на ƒигитална национална коалици€, и ’ристо ’ристов, директор на ƒирекци€ "»нформационни технологии и електронно управление" в ћ“»“—.

Ћазарина —тоичкова (вл€во) и √ергана ѕаси

Ћазарина —тоичкова (вл€во) и √ергана ѕаси


¬иолета  оритарова (вл€во) и ’ристо ’ристов

¬иолета  оритарова (вл€во) и ’ристо ’ристов

¬ категори€ „–егионална и местна администрац舓 тази година б€ха отличени две организации. –егионалната инспекци€ по околната среда и водите – –усе получи отличие за прилагане на √»— за ефективно управление и опазване на биоразнообразие.

  • яна √еоргиева, главен директор ќперативна програма „ќколна среда“ връчи на ƒауд »бр€м, директор –»ќ—¬-–усе престижната награда.

яна √еоргиева и ƒауд »бр€м

яна √еоргиева и ƒауд »бр€м

  • «а съвременен подход в прилагане на √»— за попул€ризиране и развитие на туризма отличие тази година прие и ƒонка ћихайлова, кмет на община “ро€н. ѕризът беше връчен от «дравко —ечков, изпълнителен директор на ‘ондаци€ за реформа в местното самоуправление.

ƒонка ћихайлова и «дравко —ечков

ƒонка ћихайлова и «дравко —ечков

¬ категори€ „„астен бизнес“ награда тази година получи ≈¬Ќ Ѕългари€ за прилагане на иновативни √»— технологии в електроразпределението. Ќаградата прие ѕавлин ƒжумалийски, директор "ћрежов инженеринг" в ≈¬Ќ Ѕългари€ от ≈вгени€  араджова, управител на ≈—–» Ѕългари€.

ѕавлин ƒжумалийски и ≈вгени€  араджова

ѕавлин ƒжумалийски и ≈вгени€  араджова

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас