Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
20 ное
2014
 
 

Ръст в пазарния дял на VMware в България

Компанията, заедно с дистрибутора си - NDB, проведе ново издание на конференцията VMware Virtualization and Cloud Symposium.

4749 прочитания

Пазарният дял на VMware в България продължава да бележи ръст. Това бе обявено по време на традиционна годишна конференция, организирана от компанията и нейният дистрибутор – NDB. В рамките й участниците имаха възможност да се информират и за последните новини от ежегодното техническо изложение – VMworld, което бе проведено в Барселона, Испания, и Сан Франциско, САЩ, по-рано през годината.

Конференцията VMware Virtualization and Cloud Symposium 2014 бе предназначена както за настоящи, така и за бъдещи клиенти на компанията, специализираща в областта на виртуализацията и облачните инфраструктури. Специален акцент на форума бе поставен и върху управлението на мобилни устройства.

Прочетете още: VMware с център за професионални софтуерни услуги в София

Не само финансови институции, университети, частни фирми и предприятия избират VMware, а и все повече водещи институции от държавния сектор залагат на продуктите на компанията, за да изграждат инфраструктури, сподели Нина Благоева, управител на NDB, по време на откриването на форума. По нейни думи пазарният дял на софтуерния разработчик нараства продъжава на нараства „особено в последните 2-3 тримесечия“.

Диана Стефанова, управляващ директор на VMware за България, представи трите стратегически направления на компанията: софтуерно дефиниран център за управление на данни (Software Defined Data Center), хибридни облачни услуги (hybrid cloud) и технологии за управление на мобилни устройства, данни и приложения (end-user computing). „VMware България продължава да заема стратегическо място в глобалната структура и инвестициите тук се увеличават ежегодно – сподели Стефанова. – Екипът ни работи все по-тясно с клиентите ни в България и Европа, което ни позволява да отговоряме на техните нужди.“

Специален гост на събитието бе и Налаф Битар, новият старши вицепрезидент на VMware за продукта vSphere. Това бе първото му посещение в България, като поводът бе участието в симпозиума.

Събитието бе подкрепено от Dell Wyse, CommVault, EMC и Veeam и българските партньори на VMware – IBS и CNSys. Последните представиха свои успешни проекти с VMware. Също така на специално изградени щандове, гостите имаха възможност да разговарят с технически специалисти както от компаниите спонсори, така и от VMware.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас