“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ≈-администраци€
18 ное
2014
 
 

»нформационна система автоматизира управлението в правосъдието

”спешно приключи проект по ќѕј  на ћинистерството на правосъдието, по който е разработена и внедрена специализирана информационна система за управление в √ƒ ДќхранаФ. “€ е включена и към ≈динната информационна система за противодействие на престъпността.

3490 прочитани€

јвтоматизирано управление на административните услуги и работни процеси в структурата на √лавна дирекци€ „ќхрана” към ћинистерството на правосъдието е осигурено благодарение на изпълнени€т проект по ќперативна програма „јдминистративен капацитет” (ќѕј ). — бюджет от 1 261 405 лв. е разработена и внедрена специализирана информационна система за управление в √ƒ „ќхрана”. “€ е включена и към ≈динната информационна система за противодействие на престъпността (≈»—ѕѕ), ко€то също бе обновена, доизградена и усъвършенствана с пари по ќѕј . ѕървоначални€т срок за изпълнение на заложените дейности е от 29.11.2011 г. до 29.05.2013 г., като проектът е удължен до 30.11.2014 г.

¬ъвеждането на информационни технологии в съдебната система ще доведе до по-ефективното й функциониране, засилване на прозрачността в дейността на съдебните институции и по-добро обслужване на гражданите и бизнеса от страна на органите на съдебната власт. ўе се оптимизира времето за обработване, предаване и получаване на информаци€ и ще се изгради обратната връзка с другите структури в системата на съдебната и изпълнителната власт”, коментира ръководител€т на ”правл€ващи€ орган на ќѕј  ћоника ƒимитрова-Ѕийчър на заключителната пресконференци€ по проекта на 18 ноември. “€ изрази удовлетвореност от успешната реализаци€ на подобни проекти, които допринас€т за повишаване на ефективността и прозрачността в работата на съдебната система като ц€ло и за изпълнението на целите на ќѕј .

¬недр€ването на нови технологии и електронно управление на дейностите ще създадат възможност за прослед€емост и прозрачност на процеса по управление, отчетоха експерти от екипа за управление на проекта. »зградени са интерфейси за обмен на информаци€ между специално разработен софтуерен компонент на специализираната информационна система за управление в √ƒ „ќхрана” и ≈»—ѕѕ. Ѕеше осъществено също ефективно взаимодействие с екипа на ѕрокуратурата на –епублика Ѕългари€, който осигур€ва експлоатаци€та и развитието на ≈»—ѕѕ. ¬ече функционират изградените по проекта система за вътрешна и външна електронна поща и сайт на √ƒ „ќхрана”. ¬ структурата е разработена активна директори€ и са инсталирани 29 сървърни комплекса, като са създадени необходимите групи потребители и са присвоени правата за достъп до споделени ресурси.

ѕрочетете още: — 40% повече средства са заложени в ќѕ ƒобро управление

— проект  —11-33-2/29.04.2011 г. се очаква да се облекчи административната работата на служителите, да се повиши капацитетът на администраци€та и отчетността на работните процеси в структурата на √ƒќ.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

»нтервю с ƒжен Ћупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференци€та DevReach 2018

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас