Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Киберсигурност
18 ное
2014
 
 

Решение за общо управление на сигурността от IBM

Управление на крайни устройства през една конзола показа компания съвместно с партньора си NDB.

3562 прочитания

Александър Главчев

Семинар на тема ИТ сигурност проведоха IBM и NDB, дистрибутор на софтуерните решения на компанията в България. За българската фирма това е област, която тя развива от тази година. От нея обаче очакват тези решения да бъдат основен фокус през следващата година. Причина за това са най-вече мобилните устройства и преносимите компютри, които навлизат в компаниите по модела BYOD (Bring your own device – донеси своето устройство).

Петер Гянеше

Прочетете още: 15-ти пореден IBM Infobahn Forum организира NDB

Единият от двамата гости на събитието беше Петер Гянеше, от унгарския офис на IBM, отговарящ за партньорската мрежа в областта на решенията за сигурност в Централна и Източна Европа. По негови думи решенията за сигурност са относително малка част цялото портфейл от предложения на компанията. Въпреки това обаче IBM инвестира сериозно в тази насока и за последните години е изкупи няколко доставчици и решения за сигурност. Само през тази година гигантът погълна две компании, специализиращи в разработката на продукти за сигурност в облачна среда. Сред скорошните големи придобивки се откроява и Trusteer, чието придобиване бе обявено в средата на миналата година, като стойността на сделката бе 1 млрд. долара.

Основните направления, в които компанията насочва решенията са: хора и идентичност; данни и информация; приложения и процеси; мрежи, сървъри и крайни устройства; физическа инфраструктура. IBM предлага още решения за сигурно управление на крайни устройства през една конзола, интелигентно наблюдение, интеграция и автоматизация.

Марко Вахен

Другият гост по време на конференцията – Марко Вахен, от словенския офис на компанията, отговарящ за партньорската мрежа  в областта на облачните интелигентите инфраструктурни решения, се спря върху защитата на крайни устройства. Важните придобивки на IBM в тази насока са Fiberlink Communications (купена за 330 хил. долара), разработваща решения за управление на мобилни устройства, която стана част в началото на настоящата година, както и закупената през 2012-та BigFix (400 хил. долара), оперираща в сферата на сигрността и софтуерната автоматизация.

Вахен се спря на решение, което компанията нарича Unified Endpoint Management (UEM). Това са група от продукти, оформени като модули, които позволяват управление на крайни всякакви устройства през единна козола. Решението позволява следене на версиите на софтуера, оптимизация на потреблението на ел. енергия, управление на сървъри и центрове за данни, прилагане на общи политики за сигурност и т.н.

Според Вахен IBM има сериозна конкуренция на пазара, ако различните продукти се разглеждат поотделно. По думите му обаче уникалната позиция на компанията се дължи на нейното богато портфолио, позволяващо съставяне на максимално всеобхватни решения за клиентите.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас