“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
17 ное
2014
 
 

‘армацевтите и здравните доставчици ще инвестират в » “

» двете групи компании предпочитат внедр€ването на технологии на м€сто, вместо използването на хоствани услуги

3163 прочитани€

»нвестициите на фармацевтичните компании в информационни и комуникационни технологии (» “) са се повишили през изминалата година. 46% от 102 фармацевтични дружества в света са увеличили » “ бюджетите си през 2013 г., което е ръст от 11% спр€мо 2012 г., сочат данните от най-нови€ доклад на специализираната в световни бизнес анализи организаци€ Kable от 29 €нуари 2014 г.

‘армацевтичните фирми са извършили инвестиции предимно в свои центрове за данни и приложени€. ѕрез 2013 г., 19% от » “ бюджетите са пренасочени към центрове за данни, следвани от корпоративни приложени€ (16%).

 

ѕрочетете още: »“ системи и е-услуги във фармацевтиката и здравеопазването

Ќасто€щи и бъдещи инвестиционни приоритети на фармацевтичните компании спр€мо ключовите технологии

ўо се отнас€ до фармацевтични€ сектор, анализът на Kable показва, че 100% от изследваните фармацевтични компании вече инвестират в областта на »“ сигурността и 89 на сто планират да инвестират в тази сфера в близките 2 години. ќблачните технологии са »“ зона с най-ниска инвестиционна активност от страна на фармацевтичната индустри€ според изследването (вж. »нфографика 1).

»зследването показва, че най-важните стратегически цели, които вли€€т на »“ вложени€та на фармацевтичните компании са подобр€ването на сигурността и защитата на личните данни. “ова се доказва и от приоритетите им за технологични инвестиции, при които 85 на сто от анкетираните планират инвестиции в сигурността до кра€ на 2014 г. Kable разкрива още, че в близките 2 години мнозинството от фармацевтичните фирми – близо 93 процента, планират да прав€т вложени€ в корпоративни приложени€ и решени€ за управление на съдържанието. ќт проучването е видно и че фармацевтични€т сектор предпочита внедр€ването на технологии на м€сто, вместо използването на хоствани услуги. ƒокато 69% от фармацевтичните компании въвеждат и ползват » “ решени€та си на м€сто, 31% от респондентите предпочитат хоствани€ модел.

“«асилената конкуренци€ в този сектор е двигател за търсенето на напредничави технологии сред фармацевтичните компании, коментира –аджа —аксена, анализатор в Kable – Ќавлизащите технологични тенденции като изчислителни устройства от типа „тънък клиент“, инструменти за аналитика и за бизнес анализи, и облачните услуги силно въздействат върху » “ инвестициите.”

ƒокладът на Kable показва, че фармацевтичните компании избират » “ доставчици въз основа на техните познани€ в областта на съответната индустри€ и специфични функционалности. ÷ената и финансовата стабилност на производителите също играе ключова рол€ при взимането на решение.

√лобално проучване на Kable показва, че доставчиците в сектора на здравеопазването имат желание да инвестират в технологии за сигурност и корпоративни приложени€, като повече от 80% от анкетираните планират инвестиции в тази област до кра€ на 2014 г. (вж. »нфографика 2). ƒруги технологии, които също се предвижда да получат значителни вложени€ от страна на доставчиците, включват управление на »“ системи, мобилност, управление на съдържанието, и „зелени“ »“ & виртуализаци€. ѕроучването е изготвено сред 137 доставчици на стоки и услуги за здравеопазването в световен мащаб.

Ќасто€щи стратегически цели на доставчиците в здравеопазването—поред данните от изследването, ако секторът на здравеопазването е бил свидетел на бавно въвеждане на облачните изчислени€, то се очаква през 2014 г. тези технологии да получат тласък, което се потвърждава от плановете на 71 процента от респондентите да инвестират в облачни решени€ през 2014 г.

јнализаторите от Kable в€рват, че доставчиците за здравни€ сегмент ще продължат да повишават » “ бюджетите си и в бъдеще, което ще бъде повли€но от реформите в сектора и от внедр€ването на системи за е-здравеопазване, мобилни приложени€, и бизнес анализи.

“ƒоставчиците на здравни услуги предпочитат да въвеждат технологиите си на м€сто, защото така те искат да имат пълен контрол над своите данни и процеси, коментира “им √ауър, директор „»зследван舓 в Kable. - оперирането с технологии посредством хоствани услуги не е най-попул€рната практика в момента сред доставчиците за здравни€ сектор поради новите стандарти за защита на личните данни на пациентите и вечно промен€щите се регулации.”

¬се пак, в Kable в€рват, че интересът на доставчиците за здравеопазването към хоствани внедр€вани€ ще се увеличава в близките месеци поради множеството преимущества като скалируемост, по-лесно управление, и спест€ване на разходи, което ще осигури по-добри възможности на » “ доставчиците, предлагащи съответните продукти и услуги.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас