Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Човешки ресурси
14 ное
2014
 
 

Първа конференция за управление на хора организира БАУХ

Асоциацията по управление на хора изпълнява първият по рода си проект, фокусиран върху студентите, които участват в програми, насочени към образование в сферата на човешките ресурси.

5263 прочитания

Констанца Григорова

Първото издание на годишната конференция за управление на хора, организирана от Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), което се състоя на На 13 ноември 2014 г., събра над 350 души. По-голямата част от аудиторията отново бяха HR професионалисти, но за първа година събитието привлече и много други представители на бизнеса—собственици и управители на фирми, други функционални мениджъри.

„Радвам се, че мога да открия именно конференция, посветена на иновациите в нашата професия, тъй като смятам, че всеки от нас вярва, че това е нещо, което HR-а не просто може, но и е длъжен да прави, заяви на откриването председателя на УС на БАУХ Петър Василев. – В много от нашите компании думата иновации присъства, било то на стените на конферентните зали като част от нашите ценности, било като реч на CEO на годишната среща на служителите, било като част от резултата от изследването за ангажираността на служителите. Компаниите, в които иновацията е част от ДНК-то на всеки процес и служител, наистина знаят каква неимоверна сила крие това по отношение на ангажираността на служителите. Предоставянето на платформа, в която служителите да могат да проявят своята иновативност и идеи и да бъдат част от това, е може би най-мощният инструмент за ангажираност на служителите. Вярвам, че темата днес е и причината да виждам днес залата пълна.”

Прочетете още: Sirma Business Consulting е ТОП ИКТ Работодател на 2014 г.

Петър Василев, председател на УС на БАУХ. Снимка: Констанца Григорова

Петър Василев, председател на УС на БАУХ. Снимка: Констанца Григорова

Василев подчерта, че асоциацията ще продължи да работи по темата иновации, като организира специален работен семинар на 20 ноември т.г., посветен на иновативния мениджмънт.  Той напомни и че тече конкурсът за годишни HR награди на БАУХ, като награждаването ще бъде през януари 2015 г. и ще има категория, посветена на иновациите в областта на човешките ресурси. Председателят на БАУХ съобщи, че асоциацията има и нов проект, който се нарича „HR-а в действие”, към който има голям интерес. Инициативата е фокусирана върху студентите, които участват в програми, насочени към образование в сферата на човешките ресурси.

Специален гост на събитието беше Феликс фон Хелд, основател на Институт по методология на иновациите и промяната, Мюнхен, който очерта иновативните тенденции в управлението на хора.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас