Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Съхранение на данни
13 ное
2014
 
 

Корпоративни функции в Synology DiskStation Manager 5.1

Нови мерки за сигурност, интеграция с външни облаци и лесно споделяне на мултимедия са сред новите функции в новата версия на софтуера за управление на NAS устройства на Synology.

5151 прочитания
Страница 1 от 2

Многобройни нови функции, подходящи са корпоративни клиенти, включва новата версия 5.1 на софтуера Synology DiskStation Manager, управляващ облачното съхранение и NAS устройствата на производителя. След 6 седмици на бета тестове, по време на които много потребители са дали своите коментари за новите функции, компанията пусна софтуерното приложение, обявиха от Адсис, дистрибутор на Synology за България.

Нови мерки за сигурност, интеграция с външни облаци и лесно споделяне на мултимедия са сред новите функции в новата версия на софтуера за управление на NAS устройства на Synology.

Все повече потребители ползват по няколко мобилни устройства всеки ден, което стимулира ръста на различните типове съхранение в облака. Чрез своите решения за частен облак Clоud Station и Cloud Sync, Synology отговаря именно на тази тенденция.

Прочетете още: Synology е почти готова с нова NAS операционна система DSM

В новата версия 5.1 на софтуера DiskStation Manager 5.1 за решенията Clоud Station и Cloud Sync са включени дузина впечатляващи функции и подобрения.

Предлагат се например нови мерки са сигурност. Security Advisor анализира настройките на системата, силата на паролата, мрежовите предпочитания и премахва разпознат зловреден код. Допълнително AppArmor блокира зловредни програми и те не могат да стигат до системните ресурси, пакетите се подписват цифрово, за да се избегне употребата на подправен изпълним код.

Версия 5.1 предлага и функции за подобряване на продуктивността. Чрез Proxy Server се ускорява браузването в Интернет, като същевременно мрежата се защитава чрез разнообразни опции за кеширане, филтриране и автентификация. Чрез File Station вече можете да свържете с отдалечен FTP или WebDAV сървър, обясняват от Адсис. Чрез CardDav сървърите вече може да се осъществи синхронизиране на контактите между всички съвместими устройства.

Подобрена е и интеграцията с външни облачни услуги. Данните вече могат да бъдат синхронизирани с повече публични облаци като OneDrive, Box и hubiC. Cloud Sync и клиентският софтуер във всички системи Station дава възможност на потребителите да избират кои папки, какъв тип и размер на файловете ще бъде синхронизиран. Освен това данни могат да бъдат архивирани на още повече публични облаци като Microsoft Azure, SFR или hicloud.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас