Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сървъри
13 ное
2014
 
 

Перси е доставила почти 600 сървъра на CERN

От две години компанията е сред официалните доставчици на сървъри на най-голямата лаборатория по физика на елементарните частици.

4972 прочитания

Нови сървъри с най-актуалните процесори на Intel – Xeon E5-2600 v3, показа българската фирма Перси (Persy). По думите на Евгений Кърпачев, управител на ИТ компанията, целта на традиционното събитие е да бъдат събрани най-важните й клиенти и партньори и да им бъдат представени новостите в нейното продуктово портфолио и най-вече собствената линия сървъри с марката Stinger, базирани на новия Intel процесор. Интеграторът съобщи, че предлага пълна гама от конфигурации на високопроизводителния сървър с марката Stinger, които бяха пуснати в продажба през септември.

Евгений Кърпачев

“Ние се преориентираме веднага към техническите новости – обясни още Кърпачев. – Характерното за подмяната на старото с ново поколение продукти като правило не води до промяна на цената, но носи със себе си подобрени функции. Производителността например обикновено скача с 15-20%.”

Прочетете още: Перси отчете ръст при продажбите на процесори през 2013 г.

Според управителя на компанията, отиващата към своя край 2014 г. е била по-тежка от предходната. Сред причините за затрудненията той посочи променящите се нагласи на българския клиент, чиито очаквания вече се доближават до тези на потребителите в Западна Европа.

За изминалата година фирмата може да се похвали с над 1400 доставени сървъра, включително в много европейски страни. Делът на чуждестранни поръчки устойчиво расте и към момента надхвърля 20% от общия оборот.

Най-значимият проект на Перси за последните две години е, че компанията е успяла да стане официален доставчик на CERN (European Organization for Nuclear Research – Европейска организация за ядрени изследвания) за сървъри. За 2013 и 2014 г. тя е доставила на най-голямата в света лаборатория по физика на елементарните частици общо близо 600 сървъра.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас