Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Е-администрация
10 ное
2014
 
 

НСЦРЛП ще предостави качествени е-административни услуги

3645 прочитания

Националният съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти (НСЦРЛП) вече 200 дни успешно изпълнява проект за ефективна и модерна администрация в услуга на гражданите и бизнеса, по който организацията е бенефициент.

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд, по приоритетна ос III „Качествено административно обслужване и развитие на електронното управление“. Обща стойност на безвъзмездната финансова помощ - 578 426 лева, а продължителност му е 18 месеца. Инициативата е в подкрепа на изпълнение на Стратегията на правителството за електронно управление и изграждане на една модерна администрация в здравеопазването, ориентирана „с лице към хората”.

Основната цел на проекта е изграждане на ефективна, ориентирана към потребителите администрация, чрез развитие на качествени електронни административни услуги за гражданите и бизнеса, осигурени по различни електронни канали за достъп.

Проектът предвижда значително подобряване на административните процеси в държавния орган. С изпълнението на проекта се очаква да се постигне осезаемо облекчаване на бизнеса и гражданите при заявяване, включително по електронен път (за бизнеса) и предоставяне достъп до електронни регистри и услуги (за бизнеса и гражданите). Едновременно с това е предвидено да се осигури прозрачно управление, повишаване скоростта на обработка и качеството на предоставяната информация.

Сред специфичните цели на проекта са пълно електронизиране на вътрешноведомствената комуникация чрез въвеждане на административна информационна система, изграждане на съвременна и устойчива администрация чрез разработване на оптимизиран модел на административните процеси, позволяващ електронизиране на Позитивния лекарствен списък и регистрите на НСЦРЛП.

От полза за обществото ще бъдат подобряване на качеството на обслужване и повишаване на информираността, чрез изграждането на публични регистри и внедраване на удобни за потребителя електронни услуги, достъпни по различни електронни канали за достъп.

Прочетете още: Агенцията по лекарствата ще предлага онлайн услуги

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас