Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
06 ное
2014
 
 

ScaleFocus отваря офис в Пловдив

Целта на компанията е да бъде по-близо до младите специалисти, получили образование в пловдивските университети.

2944 прочитания

Нов офис за работа с международни клиенти отваря ScaleFocus в Пловдив. От аутсорсинг компанията посочват, че израждането на втори център има стратегическа цел – да бъде близо до младите специалисти, получили образование в пловдивските университети.

В пловдивския екип на ScaleFocus вече са наети ИТ експерти, които работят по проекти на американски клиенти. Плановете са екипът в града под тепетата да достигне 30-40 души в следващите 12-18 месеца.

„Съвременните технологии позволяват на бизнеса да работи по проекти за глобалния пазар независимо от физическата локация на специалистите. Ние сме наясно с това предимство и за нас беше важно да изградим втори български център в Пловдив, където има истински ИТ таланти – сподели Пламен Цеков, главен изпълнителен директор и съосновател на ScaleFocus, по време на конференция по случай откриването на новия офис. – Фокусът ни ще бъде имено върху развитието на техния потенциал като част от екипа и като студенти чрез партньорствата на компанията с местните университети.“

Прочетете още: Българска компания е втората най-бързоразвиваща се в Европа

„Дългосрочна тенденция е все повече от водещите компании в ИТ и аутсорсинг бизнеса да разширяват своята дейност, откривайки офиси и в други градове. Пловдив, който се наложи като втора дестинация за инвестиции в сектора, очаква разкриване на поне 5 000 работни места в следващите 2-3 години – каза зам.кметът на града Стефан Стоянов. – Големите компании в бранша вече планират средносрочно разширение и откриване на офиси в Пловдив. Освен добрите специалисти, които предлага пазарът на труда в града, високото качество на живот също привлича компаниите.”

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас