Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Човешки ресурси
04 ное
2014
 
 

Две българки отиват на форума Telenor Youth Summit в Осло

Мелания Бербатова и Цветелина Калчева са победителите в младежкия конкурс на Telenor. Участниците във форума ще проследят на живо церемонията по връчване на Нобеловата награда за мир.

6734 прочитания

Мелания Бербатова и Цветелина Калчева са победителите в младежкия конкурс на Telenor (доскоро Globul), участниците в който трябваше да опишат своето виждане за ролята на дигиталните технологии за създаването на социална промяна и възможности за обществото.

Двете млади дами ще представят страната ни във второто издание на международния форум Telenor Youth Summit в Осло.

Мелания Бербатова (вляво) и Цветелина Калчева

Прочетете още: Globul става Telenor съвсем скоро

Мелания Бербатова (вляво) и Цветелина Калчева

Конкурсът се проведе на два етапа. За първи път тази година победителите представиха не само идеи, а изцяло реализирани проекти. Първият от тях е насочен към улесняване на достъпа до разнообразни онлайн курсове с възможност за филтрирането им според индивидуалните нужди на всеки, а вторият - към повишаване на обществената и политическата ангажираност на младите хора чрез използване на интерактивни инструменти като диаграми, снимки, анимации и др.

Наградата за победителите включва участие във форума Telenor Youth Summit 2014, който ще се проведе между 9 и 11 декември в Осло, като компанията ще поеме всички разходи по транспорта, прехраната и престоя им. В рамките на международното събитие, българските представители ще имат възможност да се запознаят с още 26 социално ангажирани младежи от цял свят, да обсъдят своите идеи за позитивна промяна в обществото и да получат напътствия от международни експерти в областта на социалното предприемачество и дигиталните технологии. Освен това, участниците във форума ще проследят на живо церемонията по връчване на Нобеловата награда за мир и ще присъстват на традиционния концерт след нея, който се посещава от редица известни личности.

Глобалната инициатива Telenor Youth Summit се провежда за втора поредна година като платформа за обмяна на мнения и идеи за това как мобилните технологии насърчават растежа и позитивната промяна в обществото. Инициативата се осъществява като част от сътрудничеството на Telenor с Центъра на Нобеловата награда за мир.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас