Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Безжични
24 окт
2014
 
 

TP-LINK с още един AC маршрутизатор - Archer C8

Устройството Archer C8 обещава скорости до 1,3 Gbps в 5 GHz лента и до 450 Mbps в обхвата около 2,4 GHz

8797 прочитания

TP-LINK допълва гамата си от безжични устройства, поддържащи стандарта 802.11AC, с още един маршрутизатор. Това е „премиум“ моделът TP-LINK Archer C8, който предлага по-високи скорости и по-добро Wi-Fi покритие, както и по-надеждна свързаност с по-голям обхват.

TP-LINK Archer C8 поддържа Wi-Fi стандарта 802.11ac и осигурява обща скорост за трансфер на данни до 1,75 Gbps, като максималната скорост на безжичната връзка в диапазона 5 GHz е до 1,3Gbps, а до 450Mbps се постига в честотния обхват 2,4GHz. Двуядреният вграден процесор с тактова честота 800MHz осигурява подобрена производителност и стабилност на Wi-Fi мрежата и на Ethernet мрежата, ефективно управление на устройствата, свързани към маршрутизатора през двата USB порта, обясняват от TP-Link.

 

Прочетете още: Елегантен 11ac маршрутизатор пусна у нас TP-Link

Устройството Archer C8 на TP-Link обещава скорости до 1,3 Gbps в 5 GHz лента и до 450 Mbps в обхвата около 2,4 GHz

Компанията препоръчва използване на порта USB 2.0 за по-лесно споделяне на USB принтери в локалната мрежа. Другият USB порт е версия 3.0 и осигурява скорости на достъп до 10 пъти по-бързи от USB 2.0. Той е подходящ за свързване на устройства за съхранение, включително външни твърди дискове, както и възможност за дистанционно управление на съхранената в тях информация.

 

 

Освен 3 външни антени с мощни усилватели, новият рутер поддържа и технологията за фокусирани лъчи (beam-forming), осигурявайки разширен обхват.

TP-LINK Archer C8 ще се появи на българския пазар до края на годината, но цена не бе обявена. В онлайн магазина на Amazon се предлага за $130.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас