Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Startup новини
23 окт
2014
 
 

Международният съюз по далекосъобщения с конкурс за иноватори

Регистрацията за участие е отворена до 3 ноември 2014 г.

4873 прочитания

До 3 ноември 2014 г. млади предприемачи в сферата на ИТ, които са на възраст между 18 и 30 г., могат да участват в конкурс на Международният съюз по далекосъобщения и Института за електроинженери и инженери в Ню Йорк, съобщават от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Целта на конкурса е да се намерят най-добрите идеи за нови предприятия и иновации, свързани с използването на интернет за подобряване на живота на хората по целия свят. Проектите за участие в него трябва да са свързани с областите икономика, селско стопанство, управление на водните ресурси, транспорт, прогнозиране на евентуални вирусни огнища или болести.

Прочетете още: Проектът на МИЕ първенец в евроконкурс за предприемачество

В конкурса могат да участват младежи от 193-те страни-членки на Международния съюз по далекосъобщения. Наградният фонд е под формата на финансиране на идеи и ще бъде разпределен за създаването и разрастването на стартиращи фирми.

Победителите ще бъдат поканени на Световното телеком изложение 2014, който ще се проведе в Доха през декември т.г. Там те ще могат да споделят своите иновативни идеи и ще могат да вземат участие в семинари по предприемачески умения.

Повече информация може да бъде открита на следните уеб адреси: https://ideas.itu.in и http://telecomworld.itu.int/take-Dart/innovate.

България се присъединява към Международния съюз по далекосъобщения през 1880 г. Страната ни активно участва в дейността на организацията и популяризира инициативите й, сред които е и конкурсът за иновативни предприемачи, посочват от МТИТС.

Състезанието е част от инициатива на Международният съюз по далекосъобщения за подкрепа на млади иноватори, която се провежда от 2011 г. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас