Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
22 окт
2014
 
 

Първите съвместни решения на Apple и IBM – през ноември

В рамките на партньорството на клиентите ще бъдат предлагани мобилни устройства с инсталирани корпоративни инструменти.

2747 прочитания

Първите резултати от партньорството на Apple и IBM в областта на корпоративните мобилни решения ще видят бял свят през ноември, по думите на главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук. Сделката между двете компании през юли и в рамките й на клиентите ще бъдат предлагани мобилни устройства с инсталирани корпоративни инструменти от IBM.

Според Кук партнньорството “може да промени начина по който хората работят”. Първите продукти от него ще бъдат насочени към сферата на финансите, държавните структури, застрахователната индустрия, търговията на дребно, както и секторите на туризма и транспорта, споделя още ръководителят на Apple.

Засега не се споменават конкретни детайли за задаващите се съвместни предложения. IBM създава специално за iOS интсрументи за сигурност, анализи и управление и ще продава iPhone и iPad утройства. Apple също разработва нови услуги за бизнес потребителите.

Прочетете още: Важното значение на сделката Apple-IBM

На първо време ще бъде пуснат пакет от iOS приложения, счита Роджър Кей, главен анализатор в Endpoint Technologies Associates. “Доколкото разбирам тези продукти ще са приложения на IBM, разработени с помощта на Apple”, споделя той.

Сделката често бива разглеждана като странна връзка между пъргавата Apple и представителя на “старата школа” IBM, но може да бъде полезна и за двете компании. Apple няма особен успех при корпоративните решения, а IBM търси начини да разшири обхвата си при мобилните решения в тази сфера, обяснява Кей.

Apple е привлечена от професионалните решения, тъй като този пазара позволява генериране на по-висок марж. В този случай IBM може купува на едро специално конфигурирани мобилни устройства и да ги препродава на своите клиенти.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас