“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
13 окт
2014
 
 

ќфициално: » Symantec се раздел€ на две компании

ѕроцесът по раздел€нето на бизнесите с решени€ за сигурност и съхранение на данни на компани€та тр€бва да приключи до кра€ на 2015 г.

4231 прочитани€

ƒоставчикът на решени€ за »“ сигурност Symantec се раздел€ на две компании до кра€ на 2015 г., първата от ко€то ще е фокусирана върху продуктите за защита, а втората – върху съхранението на данни. Ѕордът на организаци€та е гласувал за отдел€нето, потвърждавайки по€вилите се в средата на миналата седмица слухове за обмисл€нето на подобна стъпка.

“—тана €сно, че успехът както при сигурността, така и при информационни€ мениджмънт изисква различни стратегии, фокусирани инвестиции и надеждни иноваци”, сподел€ ћайкъл Ѕраун, президент и главен изпълнителен директор на компани€та в писмено из€вление. ѕо думите му отделните организации ще са по-гъвкави и ще могат по-добре да се фокусират в своите области.

Ѕизнесът с решени€ за »“ сигурност на Symantec, отчете оборот в размер на 4,2 млрд. долара през финансовата 2014 г. Ќовата компани€ ще предлага решени€ за корпоративна среда и домашни потребители; управление на крайни устройства; криптиране; мобилни технологии; SSL сертификати; потребителска автентикаци€; защита на електронна поща, уеб достъп и центрове за данни; предотврат€ване на загуба на информаци€, както и хоствани и управл€вани услуги за сигурност.

Ѕизнесът за съхранение на данни на Symantec генерира 2,5 млрд. долара приходи през финансоватата 2014 г. Ќовата компани€ в тази област ще предлага решени€ за бекъп и възстанов€ване; архивиране; eDiscovery; управление на съхранението на данни, както и решени€ за висока достъпност.

Ѕраун ще продължава да бъде главен изпълнителен директор и президент на компани€та. Ќейн финансов директор остава “омас —иферт.

ƒжон √анън ще застане начали на новата информационна компани€. ѕреди да стане част от екипа на Symantec той е бил президент и оперативен директор в Quantum и е управ€лвал бизнеса с персонални компютри на HP.

‘инансов директор на компани€та за съхранение на данни ще е ƒон –ат. “ой е в Symantec от август 2012 г., като преди това е заемал високи длъжности във финансовите отдели на Synopsys, Chiron и Veritas.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас