“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
08 окт
2014
 
 

Luxoft придоби доставчик на системи от типа »нтернет на нещата

—поред компани€та IoT е съвсем нова концепци€, ко€то има огромен потенциал както за големите, така и за малките компании.

5120 прочитани€

Luxoft ’олдинг придоби американски€ разработчик на интелигентни системи от типа Internet of Things (IoT, »нтернет на нещата) – Radius Inc.  омпани€та достав€ решени€ за анализ на данни, получени чрез мобилни, облачни и други приложни програмни интерфейси (API). Ѕлагодарение на т€х клиентите й събират, управл€ват и анализират данни, идващи от различни устройства.

»нтернет на нещата според Intel„IoT е съвсем нова концепци€ и ние в€рваме, че има огромен потенциал както за големите, така и за малките компании по цели€ св€т – за€ви ƒмитрий Ћошчинин, главен изпълнителен директор и президент на Luxoft. – –азвълнувани сме, че благодарение на това придобиване можем да разширим набора от cross-vertical и end-to-end инструменти, които предлагаме на нашите клиенти в световен мащаб."

„ƒоста стр€скащо е да се мисли какво изобилие от ценна информаци€ все още е затворена в рамките на свързани уреди, промишлени сензори и други интелигентни устройства – добав€ ћайкъл ћинкевич, вицепрезидент технологични услуги в Luxoft. – ”верени сме, че ефективното прилагане на IoT analytics към оперативни, промишлени и дори финансови данни има потенциал р€зко да подобри ефикасността и ефективността на работа на компаниите."

ѕо-рано тази година Luxoft откри свой ÷ентър за съвършенство (Center of Excellence), фокусиран върху разработването на системи от типа IoT. —поред IDC, търсенето на този род системи на световните пазари ще се увеличи от 1,9 трлн. долара през 2013 г. до 7,1 трлн. долара до 2020 г. √ол€ма част пром€ната на пазара ще се дължи на нарастването на бро€ на интелигентните устройства. јнализаторът дефинира »нтернет на нещата като мрежа от мрежи от еднозначно идентифицируеми крайни точки (или „неща“), които комуникират без да е необходима човешка намеса, използвайки IP свързаност на локално или глобално ниво.

—поред Luxoft, компаниите имат нужда от нови решени€ за анализиране на големи обеми от данни, генерирани от множество устройства, които се свързват едно с друго чрез безжична връзка в IoT системи.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас