“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
08 окт
2014
 
 

» Symantec се раздел€ на две?

ѕо данни на Bloomberg главни€т изпълнителен директор на компани€та подкреп€ подобна стъпка.

2569 прочитани€

Symantec обмисл€ възможността да раздели в оделни компании подразделени€та си за продукти за съхранение на данни и за »“ сигурност. »нформаци€та идва от Bloomberg, откъдето цитират източници, пожелали анонимност.

—поред наличната информаци€ раздел€нето на компани€та може да бъде об€вено до н€колко седмици от нейни€ главен изпълнителен директор, ћайкъл Ѕраун, който подкреп€л подобна стъпка. √оворител€т на Symantec,  ристен Ѕач, пък е споделила в писмо до меди€та, че не възнамер€ва да коментира слухове.

Ѕраун, който временно заемаше длъжностите вицепрезидент и директор на компани€та, бе официално назначен за нейн главен изпълнителен директор през септември. ќт там посочват, че след като той е поел управлението Symantec отново е започнала да отчита ръст в оборота и оперативни€ марж. ѕрез март бивши€т директор и президент на органзиаци€та, —тив Ѕенет, бе уволнен. “ой бе втори€т главен изпълнителен директор, напуснал компани€та за по-малко от две години.

¬ Symantec и преди е била разглеждана и отхвърлена възножността за раздел€не, сподел€т още от Bloomberg, позовавайки се отново на анонимни запознати източници.

«а месец август компани€та докладва, че оборотът й запървото тримесечие на финансовата 2015 г., приключило на 4 юли 2014 г., е 1,7 млрд. долара – с 2% повече от аналогични€ период на миналата. ѕечалбата на компани€та пък е 236 млн. долара – с цели 50% повече.

Ѕизнесът на Symnatec с продукти за мениджмънт на информаци€та, фокусиран върху бекъпа и възстанов€ването, архивирането, съхран€ването на данни, както и върху решени€та за висока достъпност й носи 37% от оборота.

ќтдел€нето на подразделени€ в по-малки компании, за постигане на по-гол€ма гъвкавост не е нещо ново. ѕреди дни HP об€ви официално, че в началото следващата година ще се раздели бизнесите си с компютри и принтери в една организаци€ и решени€та си за корпоративни€ пазар – в друга.

ћинали€т месец пък EBay одобри плана до средата на 2015 г. да отдели в самосто€телна организаци€ PayPal.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас