“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Startup новини
07 окт
2014
 
 

ѕроектът на ћ»≈ първенец в евроконкурс за предприемачество

ДBrandikoФ е конкурс на ћ»≈ за защита на търговската марка, който се провежда сред ученици от професионалните гимназии и от училищата по изкуствата.

3781 прочитани€

— първа награда в категори€ „»нвестиране в изграждането на предприемачески умени€” беше отличен проектът „Brandiko” на ћинистерството на икономиката и енергетиката (ћ»≈) на осмата ежегодна церемони€ по връчване на ≈вропейските награди за насърчаване на предприемачеството в Ќеапол. Ѕългарската разработка е в сферата на защитата на интелектуалната собственост и се конкурираше с номинациите на √ермани€ и —ърби€.

„Brandiko” е конкурс на ћ»≈ за защита на търговската марка, който се провежда сред ученици от професионалните гимназии и от училищата по изкуствата. ÷елта на инициативата е да ангажира мисленето на младите хора и да събуди интереса им за изграждане, развитие и защита на интелектуалната собственост, макар и само в учебен формат. ¬ рамките на конкурса участниците тр€бва да създадат сво€ търговска марка и да € регистрират като „марка на общността“, както и да изград€т маркетинговата стратеги€ на сво€ бранд.

≈вропейските отличи€ се присъждат за постижени€ и стимулират деловите умени€ и предприемачески€ дух чрез проекти за публично-частното партньорство. “ази година Ѕългари€ участва в надпреварата за пети път.

ѕрочетете още: Apple отстъпи на Google титлата Унай-скъпа маркаФ в света

¬ шестте категории на конкурса, освен български€ проект б€ха отличени и разработките на Ћитва, »спани€, »тали€, √ермани€ и ѕортугали€. ¬сички те предлагат редица иновативни решени€ на проблеми в различни области - от замърс€ването до липсата на корпоративна социална отговорност.

√ол€мата награда на журито бе присъдена на ”нгари€ за проект, насърчаващ стартирането на нов бизнес от майки с малки деца, който им помага да разви€т предприемачески нагласи и умени€.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас