Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни приложения
07 окт
2014
 
 

Онкологична болница – с мобилна образна диагностика

Приложението на столичната Онкологична болница стана победител в конкурса на Sqilline и SAP България

4125 прочитания, 18 коментара

Проект за приложение за образна диагностика в Онкологична болница София (CБАЛО ЕАД) стана победител в конкурса на Sqilline за идеи за приложения Win MobileApp, подкрепен и от SAP България. Победителят бе обявен по време на SAP Forum 2014, а инициативата, която даде възможност на компаниите в България да представят своите визии и идеи за приложения за корпоративна мобилност, стартира през май т.г.

Приложението на столичната Онкологична болница стана победител в конкурса на Sqilline и SAP България. Вляво - Десислава Михайлова, управляващ партньор в Sqilline.

„Образната диагностика е много широка област, тя включва т.нар. модалности като скенер, рентген, ултразвук, мамограф, магнитен резонанс и др.) Бяхме единодушни, че мобилно приложение, показващо резултатите на пациентите, ще бъде изключително полезно за всички. То ще може да се използва както от лекари, работещи в образната диагностика, така и от лекари от други области - хирурзи, анестезиолози, общопрактикуващи лекари“, обясни Десислава Михайлова, управляващ партньор в Sqilline.

Спечелилата конкурса идея ще бъде разработена върху мобилната платформа на SAP. Приложението ще осигурява на всеки лекар (след оторизиран достъп от болницата, за която работи) бърз и удобен достъп до резултатите от образната диагностика на пациентите.

„Мобилното приложение за образна диагностика ще даде на лекарите мобилност и гъвкавост за преглед на резултати навсякъде и по-всяко време, ще даде лесен достъп до пациентското досие, както и възможност всеки резултат да се споделя по е-поща, с цел обмяна на мнения с други колеги, коментира Йордан Илиев, ръководител отдел „Информационен“ към CБАЛО ЕАД. - Мобилното приложение ще е много полезно и за специализантите, които изпращат резултатите към лекарите със специалност за мнение и потвърждение на диагнозата“, допълва Илиев.

Снимка от образната диагностика, достъпна през мобилното приложение на Sqilline.

„Получихме много интересни предложения, подборът беше изключително труден, но идеята на Онкологична болница София за разработка на мобилно приложение за Образна диагностика ни спечели от първия момент“, каза Десислава Михайлова.

Sqilline стартира конкурса за идеи за мобилно приложение през май, като според правилата всяка компания-кандидат имаше възможност да опише мобилното приложение, от което се нуждае в ежедневната си практика. Наградата за най-добрата идея бе отстъпка в размер на 3800 евро от цената за създаването и внедряване на конкретното приложение от Sqilline.

Очаква се мобилното приложение за образна диагностика да излезе на пазара през април 2015 г.

CW/Б

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Телекомуникациите са двигател за развитие на умните градове
Цифров офис от ново поколение:

Цифров офис от ново поколение:

Как да постигнем свободно движение на информация и автоматизиране на процеси?
Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Някои детайли за Business Intelligence функциите на модерните ERP системи

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Предимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнесПредимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнес

Добромир Тодоров е главен директор „Облачни услуги“ на HeleCloud. Той е бил съосновател и е управлявал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. С опит в архитектурните решения, сигурността и инженеринг на...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас