Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Аутсорсинг
07 окт
2014
 
 

Какво да очакваме от HP Enterprise?

Можем да очакваме HP да навлезе по-дълбоко в софтуерния бизнес, но все още не е ясно как, твърдят анализатори

4985 прочитания
Страница 1 от 2

Ходът на Hewlett-Packard за разделянето на компанията подложи корпоративната част от бизнеса на нови атаки от конкуренти като Oracle и IBM.

Hewlett-Packard Enterprise ще бъде ръководена от Мег Уитман, докато Дион Уейзлър ще бъде шеф на бизнеса с PC&принтери, който ще се казва HP Inc. Корпоративният бизнес включва софтуера, услугите и сървърите на HP. Разделянето се очаква да завърши през октомври 2015 г.

Въпреки че не е ясно доколко двете половина на компанията ще работят в тясно сътрудничество, ви предлагаме мнения относно значението на промените за HP и за това каква стратегия би следвала HP Enterprise.

"Need for Speed" 

„Да бъдеш пъргав е единственият път към победата, каза Уитман по време на пресконференцията в понеделник. - Разделянето на две компании ще позволи на всеки от двата управленски екипа да има по-ясен фокус.“

Един от анализаторите – Холгър Мюлер, вицепрезидент и главен анализатор на Constellation Research, е съгласен с това становище. „Очаквам от тях да действат по-бързо и агресивно в корпоративната област. Пазарната стойност на корпоративната част би трябвало да е по-висока сега след отделянето на „масовият“ бизнес с компютри и принтери. Очаквам и този бизнес обаче да се справя по-добре, тъй като може да стане оптимизирана потребителска марка и да прави всички необходими неща, които досега бяха в конфликт с целия бранд HP“, казва Мюлер.

Като цяло променената структура би трябвало да „повиши фокуса и интензитета, които липсваха досега на HP, добавя той.

Софтуерът ли е решението?

Разделянето на HP дава свобода на корпоративното поделение да прави повече придобивания, тъй като новата структура би трябвало да улесни процеса на корпоративно одобрение, смята Роб Ендерле, главен анализатор в Enderle Group.

Отличителен белег на бившия СЕО на HP Лео Апотекер бе катастрофалното придобиване на доставчика на инфраструктурен софтуер Autonomy. HP се прочу с многомилиардно загуба от сделката и бе въвлечена в грозна публична битка със съоснователя на компанията Майк Линч.

„Софтуерът от години е на приливи и отливи в HP, каза анализаторът от Forrester Research Глен О'Донъл. - Реалният им проблем бе реализацията. Ако те могат „да възседнат“ тази софтуерна история, ще станат много по-различен тип компания.“

О'Донъл смята, че HP ще навлезе в бизнеса с корпоративни приложения „вероятно чрез придобивания“.

Да се намери печелившия сектор

„Компания като HP трябва да се придвижи възможно най-близо до приложенията, каза Майкъл Коут, шеф на отделяна за инфраструктурен софтуер в 451 Research.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас