“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ≈-администраци€
01 окт
2014
 
 

Ќј÷»ƒ ще въведе ц€лостно е-административно обслужване

— проект на стойност 782 826 лв., финансиран по ќѕј , Ќационални€т център за информаци€ и документаци€ ще електронизира услугите си.

4045 прочитани€

Ќационални€т център за информаци€ и документаци€ (Ќј÷»ƒ) изпълн€ва проект за ц€лостно електронно административно обслужване, финансиран по ќперативна програма “јдминистративен капацитет”, съфинансирана от ≈— чрез ≈вропейски€ социален фонд. ќбщата стойност на начинанието възлиза на 782 826 лв., а периодът за изпълнение е 18 месецa считано от 07 април 2014 г. “ова е седми пореден проект на ведомството, подкрепен от ќѕј , за програмни€ период 2007-2013 г.

Ќачалото на проекта беше оповестено от бенефициента на 30 септември в —офи€.

ќбщата цел по инициативата е Ќј÷»ƒ да повиши качеството на административно обслужване на гражданите и бизнеса чрез предостав€не на всички извършвани от него административни услуги като електронни. ÷елевите групи по проекта са гражданите, бизнеса и сами€т Ќј÷»ƒ. ≈кипът по проекта се състои от 6 души, експерти в центъра.

ѕрочетете още: Ќј÷»ƒ ще има портал, инфо среда и архитектура за е-услуги

—ред основните резултати, които се очаква да бъдат постигнати по проекта, е предостав€нето на нови 14 електронни административни услуги от ниво на развитие 3 и 4, интегрирани в общата информационна среда на Ќј÷»ƒ.

Ќа фаза анализ и проектиране от проекта ще бъде изготвен анализ на административните процеси и механизми във връзка с предостав€нето на услугите от страна на Ќј÷»ƒ с оглед интеграци€, оптимизаци€ и ц€лостната електронизаци€ на всички предостав€ни услуги; разработване на технически спецификации за необходимите софтуерни разработки.

ѕо частта, предвиждаща софтуерна разработка, ще бъдат надградени реално работещи системи и услуги, създадени и внедрени в резултат на успешно изпълнени предходни проекти по ќѕј , и ще бъдат разработени и внедрени нови електронни административни услуги. ѕредвидени са дейности по интеграционни тестове, миграци€ на данни, внедр€ване.

«аложено е и обучение на служители на Ќј÷»ƒ за работа с новите функционалности.

¬ рамките на дейностите, свързани с доставка на оборудване и лицензи ще бъдат купени технологично оборудване (сървъри, комутатори, мрежови дисков масив, защитна стена и др.) и съответни лицензи за базов софтуер (сървърни ќ—, софтуер за виртуализаци€ и др.), необходими за работата на надградените и новоразработени софтуерни модули.

ѕредвидена е и подготовка на за€влени€ за вписване на услугите, унифицираните данни и свързаните информационни обекти в –егистрите за оперативна съвместимост (–ќ—) и/или предприемане на необходимите мерки за осигур€ване на съответствие с изисквани€та на «≈” съгласно актуалните нормативни изисквани€ към момента на извършване на софтуерната разработка.

ƒейностите по одит, информаци€ и публичност, и управление на проекта също са важни фази от изпълнението му.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас