“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ≈-администраци€
29 сеп
2014
 
 

ƒържавни€т системен администратор н€ма да конкурира »“ бизнеса

3759 прочитани€

ƒържавни€т системен администратор ще осигур€ва устойчивост на резултатите и проектите в електронното управление и н€ма да бъде паралелна държавна структура, ко€то е конкурент на бизнеса. “ова за€ви на 29 септември министърът на транспорта, информационните технологии и съобщени€та Ќиколина јнгелкова по време на представ€нето на промените в «акона за електронното управление пред фирмите от сектора на информационните и комуникационни технологии.

„Ќаши€т екип направи всичко възможно работата по промените да бъде максимално прозрачна и ефективна“, каза още министър јнгелкова. “€ припомни, че в експертната група за работа по проекта б€ха включени не само представители на министерството, но и експерти от браншови, работодателски и неправителствени организации и от академичната общност.

»люстраци€: hywards, FreeDigitalPhotos.net

ѕрочетете още: ћ“»“— работи по «акона за е-управление в диалог с » “ бранша

—ред основните промени, които са залегнали в проекта на «акон за изменение и допълнение на «акона за е-управление, е създаването на държавен системен администратор и подобр€ване на координаци€та при планиране на политиките и информационните ресурси

≈кспертите работиха активно и на 20 септември беше представен първи€т вариант на проекта, припомн€т от ћ“»“—. —ред основните промени, които са залегнали в проектозакона, е създаването на държавен системен администратор и подобр€ване на координаци€та при планиране на политиките и информационните ресурси.

ѕромените в «акона за електронното управление вече б€ха представени на директорите с ресори информационни технологии и мрежова сигурност на министерствата и агенциите. ќчакват се писмени предложени€ до 3 октомври, като след тази дата проектът ще бъде публикуван за широко обществено обсъждане. „Ќашата амбици€ е да предоставим на следващото правителство и парламент един консенсусен проект на промени в «акона за електронното управление“, каза в заключение министър Ќиколина јнгелкова.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас