Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
19 сеп
2014
 
 

SoftServe разширява присъствието си в Европа

Компанията придоби немския разработчик UGE и холандския доставчик на софтуерни продукти Initium Consulting.

5243 прочитания

Стартиралият от Украйна софтуерен разработчик и консултант SoftServe, който неотдавна стъпи на Българския пазар, обяви придобиването на UGE (UkrGermanEnterprise GmbH). UGE предлага професионални софтуерни решения за своите клиенти в сферата на банкирането, застраховането, индустрията и обществените услуги и полгъщането й ще позволи на SoftServe да засили позциите си както в немскоговорящия регион (Германия, Австрия и Швейцария), така и в останалата част от Европа.

Прочетете още: Украинският разработчик SoftServe с развоен център в София

Плановете на компанията стъпване на Европейския пазар се потвърждатават от последващото придобиване на холандския доставчик на компютърни услуги в сферата на глобалното здравеопазване и частния капитал Initium Consulting Group B.V. По думите на Алан Харлан, изпълнителен директор на SoftServe, придобиването е стратегическо с цел разширяването на пазарния обхват на компaнията, въпреки че холандската организация в много аспекти да допълва портфолио от услуги на SoftServe.

„Разбира се разрастването на компанията в България е едно от основните предизвикателства пред нас като екип, което ние сме готови да посрещнем – споделя Андон Симеонов, генерален директор на местното подразделение компанията. У нас тя разполага с развоен център, който бе открит преди около 3 месеца. – Но още по-важна цел, която имаме е да установим Софтсърв като коректен играч на българския пазар, осигуряващ невероятна среда за своите служители, които от своя страна да подпомогнат за имиджа на надежден партньор пред нашите клиенти.”

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас