Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
18 сеп
2014
 
 

15-ти пореден IBM Infobahn Forum организира NDB

Семинарът запозна слушателите с новостите в последната версия 12.10 и подверсиите на IBM Informix.

5133 прочитания

Нина Благоева  |  Снимка: Александър Главчев

Представители на министерства, банки и други свои клиенти събра NDB на своя традиционен IBM Infobahn Forurm, който през тази година се проведе за 15-ти пореден път. Форумът е годишната среща на потребителите на Informix, обясни Нина Благоева, управител на NDB. Освен основните новвъведения и нови функционалности в споменатия софтуер, внимание бе отделено и на Guardium – решение за защита на бази данни, както и на продукта за бизнес анализи Cognos.

Според Благоева основното съобщение, което IBM отправя към клиентите си, е свързано с постепенното превръщане на компанията в доставчик на софтуер и услуги. Сред примерите за тази тенденция са сделката за продажбата на бизнеса с x86 сървъри, който стана част от Lenovo, и партньoрството с Apple, фокусирано върху корпоративния пазар.

Ян Мусел  |  Снимка: Александър Главчев

Специален гост на форума бе Ян Мусел, мениджър техническа поддръжка и продажби за Informix и Guardium продуктите на IBM за Централна и Източна Европа. Той запозна слушателите с новостите в последната версия 12.10 и подверсиите на Informix сървъра за бази данни. Той говори и за новите възможности на Informix, свързани с инсталацията на продукта - предоставяне на средства за автоматична инсталация и настройка в зависимост от изискванията на клиента.

Също така по време на събитието бяха показани възможностите за защита и контрол на достъпа до данните в реално време, без промяна в конфигурацията на сървъра за бази данни и приложния софтуер. Бяха демонстрирани и различни политики за контрол на достъпа до данните, правила за промяна и наблюдение на активността на потребителите.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас