Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сигурност
13 сеп
2014
 
 

Sony представи камери за сигурност, виждащи в мрака

Технологията за експонация в Sony SNC-VB632D подобрява инфрачервеното заснемане.

8288 прочитания

В петък Sony започва да продава нови камери за сигурност, които работят при много слаба осветеност благодарение на технология за инфрачервена експонация.

Технологията за експонация в Sony SNC-VB632D подобрява инфрачервеното заснемане.

Камерите „могат буквално да виждат в мрака“, според определението на Sony, тъй като те имат инфрачервена светлина, осветяваща обекти на разстояния до 30 метра.

Когато снимат в тъмното, традиционните инфрачервени камери създават изображения с измити характеристики и размити детайли, но технология за компенсиране на експонацията в камерите на Sony може да разкрие особености като лица или регистрационни табели в тъмни райони.

Системата, вградена в камерите SNC-EB602R и SNC-EB632R, може да рендира детайли от сниманите хора, стоящи близо до камерата, както и от колите, паркирани на разстояние, дори ако околната светлина е под 0,1 лукса.

Друга камера, SNC-VB632D, която ще се продава от края на ноември, разполага с допълнителна функция – бял LED осветител, който се включва от движение. Когато засече движение в рамките на до 5 метра, той пуска мощен светлинен лъч, който да разубеди потенциални нарушители.

SNC-VB632D, която ще се продава от края на ноември, разполага с допълнителна функция – бял LED осветител, който се включва от движение.

В промоционално видео за камерата мъж е заснет в инфрачервено черно-бяло, докато се приближава до врата. Когато стигне в обхвата от 5 метра, LED светлина го осветява и сниманото видео става цветно.

„Това е първата в индустрията HD мрежова камера, която комбинира тези две системи“, каза говорителка на Sony.

SNC-VB632D има и технология за стабилизиране на изображенията, което намалява ефектите от вятъра или трафика, 2,14-мегапикселов сензор и 3x оптично приближение.

Трите камери ще имат стартови цени от ¥120 000 ($1122) и ще бъдат предназначени за фирми за сигурност, складове, офиси и други корпоративни потребители. Те ще се продават в целия свят.

По-рано тази година Sony представи Alpha 7S, потребителски фотоапарат със сменяем обектив, който може да снима и 4K видео. Той разполага със светлочувствителен обхват от ISO 50 до ISO 409600, което означава, че потребителят може да снима ясно видео при много слаба осветеност.

IDG News Service, Токио

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас