Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
12 сеп
2014
 
 

Luxoft подкрепи 77 ученици в неравностойно положение

4753 прочитания

Кампания за подпомагане на ученици от социално слаби и многодетни семейства започна доставчикът на услуги в областта на разработката на софтуер и иновативни ИТ решения Luxoft. Инициативата се реализира съвместно със CSR Bulgaria и Holiday Heroes, чрез които даренията достигнаха до 77 ученици от български семейства.

За първия учебен ден всяко от децата получи лично от служител на Luxoft раница с ученически пособия и материали, които ще са му полезни в училище. Всеки служител дари картичка с лично послание, с което да насърчи децата да учат старателно, за да изградят по-добро бъдеще за себе си и обществото. Учениците получиха от екипа на Luxoft още и книги, топки, образователни игри, ваучери за кино и др.

“Не спирай да мечтаеш и никога не се отказвай от мечтите си, защото те се сбъдват само тогава, когато се стремиш към тях!” - гласи едно от личните послания в картичка до ученик.

Българското образование има множество проблеми, които са видими за бизнеса. От една страна, увеличава се процентът на отпадналите от училище деца поради невъзможност на родителите да поемат разходите по обучението им. От друга страна, засилва се нежеланието на децата да завършват училище и да продължават в по-горни степени на образование. Констатирайки тези тенденции, Luxoft реши да стартира образователна инициатива за подпомагане на младите хора в тяхното професионално и кариерно развитие, изтъкнаха от ИТ компанията.

За първия учебен ден всяко от 77-те деца получи лично от служител на Luxoft раница с ученически пособия и материали, които ще са му полезни в училище

“Ние знаем, че ИТ индустрията се развива бързо. Има много кариерни възможности в тази сфера за младите хора днес. Ето защо трябва да подкрепим и насърчим децата в неравностойно положение да разберат колко важно е доброто образование за собственото им бъдеще. Между тях може да открием и нови ИТ звезди”, сподели Илияна Геошева, маркетинг мениджър на Luxoft България.

Luxoft планира да работи с университетите в България като спонсорира дългосрочни образователни програми и наема млади български ИТ специалисти.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас