“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »нформационно общество
10 сеп
2014
 
 

ћ“»“— и ITU с проект в помощ на хората от третата възраст

ѕо проекта са осигурени оборудване и »нтернет достъп в ƒома за стари хора в ƒобрич.

5035 прочитани€

ћеждународни€т съюз по телекомуникации (ITU) чрез ћинистерството на транспорта, информационните технологии и съобщени€та (ћ“»“—) дари сумата от 7000 долара за закупуване на специализирано оборудване за хора със зрителни увреждани€ за ƒома за стари хора в ƒобрич. ƒарението е в рамките на регионалната инициатива „≈-достъпност за слепи хора и хора със зрителни увреждани€” по проект на ITU и ћ“»“—.

ƒарението включва изграждане на безжична мрежа, с ко€то ще бъде осигурен достъп до всички помещени€ в ƒома за стари хора. √ол€ма част от домуващите са неподвижни или трудно подвижни и допълнителните услуги ще могат да бъдат предостав€ни в стаите, където са настанени. ќсвен това със средствата са закупени таблети, които ще се ползват за комуникаци€ с близки на неподвижни възрастни хора чрез специализиран софтуер – Skype, Viber, социални мрежи и др. «акупени са и преносими компютри, лазерни принтери, мастилено-струен принтер, мултимеди€, консумативи за техниката, смарт телевизор за столовата на ƒома и софтуер за незр€щи. ¬ социалното заведение са настанени 115 души. Ѕлизо 1/3 от т€х имат близки в чужбина и ще могат да се възползват от новата техника.

ѕроведено е и обучение на служителите в дома за използване на техниката.

ѕрочетете още: ”ченик от –усе твори автономна преносима машина за незр€щи

‘окусът на съвместната инициатива на ћ“»“— и международни€ съюз е насочен към хората от третата възраст, за да помогнем за т€хната социална интеграци€, каза по време на събитието заместник-министъра на транспорта, »“ и съобщени€та  амен —пасов. “ой припомни, че преди две години ћ“»“— участва в друг проект за финансиране на специализирано компютърно оборудване и програми за две училища за деца с нарушено зрение – в —офи€ и ¬арна.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас