Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Перспективи
07 сеп
2014
 
 

IFA 2014: Sony с нов прототип на очилата SmartEyeglasses

Очилата SmartEyeglasses на Sony прожектират дисплей с базов зелен текст, който се кара да се чувстваш все едно си пред монитор от 80-те.

7723 прочитания

Най-новият прототип SmartEyeglasses на Sony е закачващ се над главата дисплей, ползващ смартфон. Той бе показан на тазседмичното изложение за битова електроника IFA в Берлин.

Очилата SmartEyeglasses на Sony прожектират дисплей с базов зелен текст, който се кара да се чувстваш все едно си пред монитор от 80-те.

 

Прочетете още: Sony показа на разработчиците прототип на SmartEyeglass

Второ поколение прототипи на очилата SmartEyeglasses на Sony бяха показани на изложението IFA в Берлин на in 5 септември 2014 г.

Устройството има прозрачни лещи и дебела пластмасова рамка, създадена така, че да скрие електрониката, и прожектира зелен текст през широка част от лещите, като осигурява разнообразни изживявания, много повече, отколкото с Google Glass.

И докато продуктът на Google „разстила“ цветен дисплей в ъгъла на зрителното поле на носещия очилата, вариантът на Sony прожектира през голяма част от лещите. Зеленият текст и основната графика, показвани от очилата, е реминисценция на компютърен монитор от 80-те години на миналия век, макар и с по-висока резолюция.

Очилата имат малко недодялан вид, тъй като са много големи и изображението не се подпомага от допълнително свръзано с кабел контролно устройство, което да побира допълнителна електроника и да поддържа комуникациите със смартфона.

Но системата все пак е още прототип. Sony не обяви никакви планове да го продава, така че евентуален бъдещ комерсиален продукт може да изглежда по съвсем различен начин.

Няколко приложения, заредени в придружаващия смартфон, са способни да взаимодействат с очилата и да предоставят информация за местоположението, както и да разпознават контекста.

Фотографски режим, осигурен в прототипа SmartEyeglasses на Sony, както се вижда през лещите.

При демонстрация на едно от основните приложения Wikitude очилата показваха допълнителен слой в зрителното поле на носещия ги потребител за пососката и разстоянието до транзитните станции. Представител на Sony каза, че те могат да дадат допълнителна информация, когато носещият ги гледа към бутилка вино например.

Cookpad е приложение, което показва рецепта, давайки възможност на потребителя да готви и да изпълнява рецептата, без да цапа с мръсните си ръце готварската книга, а Local Life ще предостави информация за събития, които се случват наоколо.

Допълнителен настройващ екран в сдвоения смартфон се появява, за да показва на дисплей новостите от Gmail, от Facebook, RSS фийдове, напомняния от календара и туит съобщения.

Sony представи първия прототип на очилата на тазгодишното изложение Consumer Electronics Show в Лас Вегас.

IDG News Service, Сан Франциско

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас