Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
05 сеп
2014
 
 

Мтел става комуникационен доставчик на веригата Практикер

Договорът включва VPN връзка между магазините, фиксирана телефония и интернет достъп

4514 прочитания

Веригата строителни хипермаркети „Практикер“ е избрала Мтел за свой телекомуникационен партньор, съобщиха от оператора. Телекомът ще предоставя фиксирана телефония, интернет и VPN свързаност за магазините на веригата в цяла България, като това означава телеком услуги за над 600 души.

Танасис Кацирубас, главен изпълнителен директор на Мобилтел.

„Радостни сме, че „Практикер“ избра именно тези услуги от нас. Фиксираната телефония и предоставянето на интернет са едни от най-динамично развиващите се наши услуги, които показват и положителни резултати. Сключеният договор е изключително важен за Мтел, тъй като с него доказваме, че предоставяме най-добрите телекомуникационни услуги и сме първият избор за корпоративните клиенти“, коментира Танасис Кацирубас, главен изпълнителен директор на Мобилтел. Компанията обяви през март тази година, че ще развива усилено именно сегментите на мобилния и фиксиран широколентов достъп.

„Именно във фиксирания сегмент Мтел вижда най-голям потенциал за растеж, тъй като в момента държи само 7% от пазара на фиксирани услуги у нас, което не отговаря на нивото на инвестициите и на плановете на компанията. Една от причините е, че с над 250 играчи фиксираният пазар е силно фрагментиран и ако тенденцията за постоянно намаляване на цените се запази и не настъпи консолидиране, губи крайният потребител“, заяви тогава Кацирубас.

За новия договор не е без значение и фактът, че хипермаркетите на Практикер се намират в големите градове – София, Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново, Русе и Стара Загора, където Мтел вече разполага с оптична мрежа с добро покритие (според картата на сайта на Мтел) на домакинствата (с изключение на Плевен). Компанията обаче може да разчита и на оптичните линии, с които свързва мобилните си базови 3G станции в цялата страна.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас