“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
01 сеп
2014
 
 

Ѕј“ј јгро: » “ решени€ за повече ефективност

”величаването на продуктивността е ключова тенденци€ в земеделието и т€ може да се постигне с интелигентни технологии.

4588 прочитани€

‘орум на тема модернизаци€ в селскостопански€ сектор организира ICT Media в рамките на международното селскостопанско изложение Ѕј“ј јгро, което се проведе между 26 и 29 август на летището в —тара «агора. —пециално за конференци€та поздравителен адрес изпрати министърът на земеделието и храните ¬асил √рудев. “ой поздрави ICT Media за организирането конференци€ на тема технологична модернизаци€ на селскостопански€ сектор чрез » “.

≈мил ƒърев

≈дна от основните теми на събитието бе новата ѕрограма за развитие на селските райони 2014-2020 г. “€ не се различава особено от старата, ко€то бе активна от 2007 до 2013 г., сподели ≈мил ƒърев, управител на ¬ока  онсулт и член на ”— на Ѕългарската асоциаци€ на консултантите по европейски програми (Ѕј ≈ѕ) по време на първата сеси€ на конференци€та. ¬ новата програма отново е предвидено да може да се кандидатства и за средства за закупуване на компютърна техника и софтуерни продукти като ERP системи. ѕредвидена е и стартова помощ за млади производители, като новост е възможността за получаване на европейски средства за неземеделски дейности. ѕо думите на ƒърев м€рката за непроизводствени активи (Ќомер 4.4 в програмата за 2014-2020 г.) предвижда 100% финансиране в тази насока.

ѕрочетете още: И65 млн. за » “ и иновации по ѕрограмата за селските райони

ѕрезентации по време на първата сеси€ изнесоха още:

  •  алин ÷ветанов, главен изпълнителен директор на Intelligent Systems Bulgaria, който представи на зрителите NAVagro софтуерно решение за ц€лостно управление на дейността на средни и по-големи земеделски oрганизации, базирано на Microsoft Dynamics NAV.
  • “одор  ънчев, продуктов мениджър, и ƒимитър —арафов, мениджър продажби във FTS ("‘“— Ѕългари€"), които показаха възможностите на Microsoft Dynamics ERP за повишаване на контрола и евективността в агро сектора.
  • —таменка ¬асилева, ръководител отдел SAP внедр€ване, и ƒобрин ƒобрев, старши SAP консултант, в BG Business Solutions ("Ѕ√ Ѕизнес —олюшънс") изнесоха презентаци€ на тема "≈фективно внедр€ване на SAP софтуер".
  • »вана јтанасова от Datalab показа ц€лостно информационно решение за ферми – от номериране на животни до отчети за —истемата за земеделска счетоводна информаци€ (—«—»).

ѕо време на втората сеси€ модераторът ÷ветан √ърбешков, изпълнителен директор на јгро “¬, за€ви, че използването на GPS за следене и отчитане на точното местоположение на земеделската техника може да спест€ва на компаниите средства. —поред него спътниковото позициониране позвол€ва например на оператора на комбайн да ожъне дадена площ с минимален брой курсове.

√анчо √анев

“ѕрез следващите 50 г. населението на «ем€та ще се нуждае от 100% повече храна – посочи √анчо √анев, директор следпродажбено обслужване в "ћегатрон". – 70% от това увеличение ще дойде от по-гол€ма продуктивност.” —ред стабилните тендеции в областта на земеделската промишленост са увеличаването на размера на фермите и липсата на професионални кадри. √анев изнесе презентаци€ на тема безжичен трансфер на данни, оптимизаци€ на машините и логистиката, подпомагане на вземането на агрономически решени€ – ¬изи€ за стопанството от ƒжон ƒиър (John Deere) – американска компани€ за тежка механизаци€ и селскостопанска техника.

ѕоследната презентаци€ бе на »ли€н ѕанчев, търговски директор в SoftGroup ("—офтгруп"), който говори за производствени изпълнителни системи (MES) за ефективно управление, контрол и оптимизаци€ на дейностите в зърнохранилища и мелнични предпри€ти€.

 онференци€та премина със съдействието на јсоциаци€ на земеделските производители в Ѕългари€, Ѕългарска асоциаци€ на независимите лозаро-винари, Ќационална асоциаци€ на зърнопроизводителите и јсоциаци€ на овощарите в Ѕългари€

ѕартньори на » “ конференци€та б€ха BG Business Solutions, Datalab / Kontrax, Entegra, Frotcom, FTS, Intelligent Systems Bulgaria и SoftGroup.

Ѕата ј√–ќ 2014 събра 211 участници, разположени на над 32 хил. кв. м. изложбени площи. —ъбитието се организира от Ѕългарската асоциаци€ на търговците на агротехника (Ѕј“ј).

»зложението ще има две издани€ през 2015 г.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас