Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PC компоненти
01 сеп
2014
 
 

Мобилният DRAM пазарът достигна $3,27 млрд. за Q2 2014

Две корейски фирми са лидери на пазара на мобилни DRAM чипове – Samsung и SK Hynix, следвани от Micron и две тайвански фирми - Winbond и Nanya.

7016 прочитания

Тайванската Winbond Electronics е успяла да изпревари своя местен конкурент Nanya Technology и да стане 4-ия в света доставчик на мобилни DRAM памети за второто тримесечие на тази година, показва доклад на изследвалите от DRAMeXchange, поделение на тайванската агенция за пазарни проучвания FrendForce Corp. Това се дължи на нарастващите доставки на памети с малък и среден капацитет. Winbond докладва $34 млн. приходи от продажби на мобилни DRAM за периода април – юни, или с 19,7% повече от първото тримесечие.

За разлика от Winbond, Nanya Technology регистрира 19% спад на продажбните на мобилни DRAM чипове през второто тримесечие, или общо за $31 млн., което доведе до отстъпление с едно място в глобалната класация, добавят от DRAMeXchange.

За периода април – юни 2014 г. южнокорейският гигант Samsung Electronics запази титлата си на най-голям производител на мобилни DRAM, след като постигна продажби за $1,48 млрд., с 10,6% повече от първото тримесечие на годината, но пазарният й дял спадна леко то 46 на 45,4%

Друга южнокорейска компания SK Hynix с приходи от $981 млн. от мобилни DRAM памети, завоюва второто място, реализирайки 34,8% повече приходи спрямо първите 3 месеца на 2014 г. Пазарният й дял скочи на 30% при 25% за предишното тримесечие. Тя измести от второто място американската Micron Technology, която остана на трето място.

През второто тримесечие на годината глобалните продажби на мобилни DRAM памети достигнаха $3,27 млрд., или с 12% повече от първите 3 месеца, добавят от DRAMeXchange.

CW/Б

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас