Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
28 авг
2014
 
 

Apple не успя да забрани продажбите на продукти на Samsung

Apple не успя да докаже, че е пострадала много в резултат на нарушенията на Samsung.

8769 прочитания

Съдия Луси Кох отхвърли искането на Apple за постоянна забрана на продажбите на продукти на Samsung, които са част от патентния й спор с корейската компания в съда в Калифорния.

съдия Луси Кох от Федералния съд в Сан Хосе

Apple поиска от съда да забрани на Samsung да продава телефони и таблети, които включват патентовани технологии, за които журито вече се произнесе, че Samsung нарушава.

Но в своя заповед от сряда съдия Луси Кох от Федералния съд в Сан Хосе написа, че Apple не е успяла да покаже, че е „пострадала необратимо“ в резултат от действията на Samsung.

„Apple не установи, че е понесла значителна вреда под формата на неосъществени продажби или нарушаване на имиджа, пише Кох. Освен това Apple не показа, че вредите, които е понесла, са пряк резултат от нарушаването на патентите.“

В друго действие от съдебната пиеса между Apple и Samsung щатската фирма не успя да получи исканите обезщетения. През май съдебните заседатели в съда в Сан Хосе й присъдиха обезщетение от $119,65 млн. за нарушенията на Samsung, докато Apple търсеше от конкурента си поне $2,2 милиарда. И двете компании обжалваха части от присъдата.

Спорните патенти по това дело включват т.нар. патент „отключване с приплъзване“ и патента „авто корекция“, който покрива технологии за поправяне на думите докато пишете. Устройствата на Samsung, които са обвинени в нарушаване на тези патенти, включват и смартфона Galaxy Nexus.

След майската присъда Apple и Samsung се съгласиха да уредят своите съдебни спорове извън САЩ, които включват дела в 9 страни. В САЩ обаче битките продължават.

IDG News Service, Сан Франциско

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас