Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет
28 авг
2014
 
 

Dropbox предлага план 1TB Pro за $9,99 месечно

Новият план 1TB Pro е много по-добър от старите опции, предлагащи максимум 500GB

3687 прочитания

Dropbox консолидира три от своите предложения за професионален акаунт в един план, чиято цена стана $9,99 на месец и включва 1TB пространство за съхранение, добавяйки редица контроли за споделяне и защита на документи.

Новият план 1TB Pro е много по-добър от старите опции, предлагащи максимум 500GB

Планът Pro е предназначен за работещи на свободна практика, предприемачи и други работници, които искат повече място за съхранение и инструменти (предлагани с безплатния план Basic, стартиращ от 2GB), но за които бизнес плановете са твърде скъпи.

Досега Dropbox имаше 3 различни плана Pro с пространство 100GB, 200GB и 500GB, чийто месечни такси бяха съответно $9,99, $19,99 и $49,99.

В добавка към терабитовия капацитет новият план включва няколко функции за съвместна работа с клиенти. Има разрешения „само за гледане“, които интериорен дизайнер може да ползва, за да позволи на свой клиент да разглежда макет на проектираното, но без да прави промени в него.

Потребителите могат също да задават защитени с парола линкове към документи и папки, да слагат дати на валидност на тези линкове, така че сватбен фотограф например може да предостави достъп до група снимки за ограничен период от време.

И най-накрая, има функция и за отдалечено триене. Ако потребител загуби мобилното си устройство, той може да се логне от друг компютър и да спре синхронизирането на Dropbox с това устройство, както и да изтрие файловете на него в момента, в който това устройство се появи онлайн.

Новият план Pro цели да предостави по-конкурентни възможности на онези, които искат да плащат за онлайн съхранение, но Dropbox се конкурира с по-големи компании като Google и Amazon, които продължават да смъкват цените и да увеличават пространството, което предлагат.

През март Google свали цените на своя план 1TB Drive с 80% - от $49,99 на $9,99, а Amazon намали цените за своя план 1TB S3 с 65 на сто до $0,03 на GB месечно.

Плановете Dropbox for Business, които включват контролите за споделяне в плана Pro плюс много администраторски средства за служителите, като цените им започват от $15 на месец за 5 потребителя.

IDG News Service, Сан Франциско

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас