“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
26 авг
2014
 
 

—тартира изложение Ѕј“ј јгро, предстои » “ форум на ICT Media

5164 прочитани€

Ќа 26 август на летището в —тара «агора беше открито земеделското изложение „Ѕј“ј ј√–ќ“. —ъбитието се организира от Ѕългарската асоциаци€ на търговците на агротехника (Ѕј“ј).

„Ѕезспорно Ѕј“ј ј√–ќ е най-престижни€т и авторитетен специализиран селскостопански форум в Ѕългари€, със сво€ идентичност, истори€ и традиции, без еквивалент по мащабност и професионализъм", за€ви в присъствието на министъра на земеделието и храните ¬асил √рудев, представители на местната власт и ректори на университети председател€т на ”— на Ѕј“ј ј√–ќ ¬еселин √енев, който об€ви началото на петото юбилейно издание на изложението.

»зложението Ѕј“ј ј√–ќ от птичи поглед

»зложението Ѕј“ј јгро 2014 от птичи поглед.

„«а всички, които се занимават с обработване на зем€та е €сно, че земеделските машини са скъпа инвестици€, за ко€то принос има и ћ«’. —амо за изтекли€ програмен период 2007-2013 г., договорените субсидии за закупуване на техника и въвеждане на нови процеси и технологии по м€рка 121 „ћодернизиране на земеделските стопанства” от ѕрограмата за развитие на селските райони, са над 850 млн. лева. —убсидиите са по над 3 400 одобрени проекта, в които са залегнали инвестиции за 1,7 млрд. лв. »нвестициите по м€рка 121 не са единствено в техника. ћоже да се кандидатства и за създаване на трайни насаждени€, купуване или строеж на складове”, посочи министър √рудев. “ой допълни, че разплатените средства за цели€ програмен период по м€рка 121 са близо 620 млн. лв., а по м€рка 112 „ћлад фермер” - над 200 млн. лв.

ћинистърът на земеделието и храните ¬асил √рудев (в средата), и “одор Ќиколов (вл€во) и ¬еселин √енев от Ѕј“ј ј√–ќ на пресконференци€та. —нимка: ICT Media

ћинистърът на земеделието и храните ¬асил √рудев (в средата), и “одор Ќиколов (вл€во) и ¬еселин √енев от Ѕј“ј ј√–ќ

ћинистър √рудев отбел€за още, че с постепенното и плавно обнов€ване на машинни€ парк с нови съвременни, по-надеждни и по-качествени селскостопански машини можем да имаме по-модерно, по-сигурно и по-високопроизводително земеделие в Ѕългари€.

¬ „Ѕј“ј ј√–ќ“ 2014 се включиха 211участници, разположени на над 32 хил. кв. метра изложбени площи. —пр€мо миналата година ръстът на изложителите е 5%, a 79 фирми участват за първи път. “ази година демонстрационното поле за представ€не на земеделската техника се простира на площ от 60 дка.

¬ ден€ на откриването се състо€ пресконференци€ на тема „¬заимодействие между бизнеса, науката и специализираното висше образование в сферата на селското стопанство" с участието на ”— на „Ѕј“ј ј√–ќ“ и ръководствата на специализираните образователни и научни институции в Ѕългари€ - доц. ’ристо Ѕозуков, председател на —елскостопанска академи€, и проф. янчева, и.д. ректор на јграрен университет - ѕловдив. Ќа пресконференци€та присъстваха представители на ръководствата на “ракийски университет - —тара «агора и –усенски университет „јнгел  ънчев". —ред официалните гости б€ха министърът на земеделието и храните и ∆анин ’айман, представител на Ќемската асоциаци€ на производителите на земеделска техника, организаци€, с ко€то „Ѕј“ј ј√–ќ“ успешно партнира вече 5 години.

Ќа 27 август от 10 ч. в пресцентъра на изложение "Ѕј“ј јгро 2014" на летище —тара «агора ще започне регистраци€та за конференци€та „“ехнологична модернизаци€ на селскостопански€ сектор чрез » ““. —ъбитието се организира от водещи€ издател в областта на информационните и комуникационни технологии в Ѕългари€ ICT Media със съдействието на јсоциаци€ на земеделските производители в Ѕългари€, Ѕългарска асоциаци€ на независимите лозаро-винари, Ќационална асоциаци€ на зърнопроизводителите и јсоциаци€ на овощарите в Ѕългари€.  онференци€та ще предложи подход€щите технологични решени€ за компании, развиващи дейноста си в сферата на производството, търгови€та, ремонта и доставката на части за селскостопанска техника; зърнопроизводители, овощари, винопроизводители, производители и търговци на семена, разсади, фуражи, зеленчуци; животновъдство, птицевъдство и др. ѕартньори на конференци€та са BG Business Solutions, Datalab / Kontrax, Entegra, Frotcom, FTS, Intelligent Systems Bulgaria и SoftGroup.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас