Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
26 авг
2014
 
 

Българска компания е втората най-бързоразвиваща се в Европа

ScaleFocus отчита 170% годишен ръст на бизнеса си за 2013 г. спрямо 2012 г.

2462 прочитания

Българската фирма ScaleFocus е обявена за втората най-бързоразвиваща се компания в Европа през 2014 г. в конкурса за световноизвестните бизнес награди The International Business Awards, съобщиха от награденото дружество на 26 август. В проведеното международно състезание участваха над 3500 фирми от 60 държави, оценявани от 250-членно жури. Наградата Silver Stevie Award 2014 ще бъде връчена на официалната церемония, която ще се проведе в Париж на 10 октомври т. г.

За първи път носител на отличието Stevie в тази категория е българска организация.

С над 170% ръст на бизнеса си през 2013 г. спрямо 2012 г., ScaleFocus изпреварва гиганти в ИТ бранша като най-големия в света виртуален мобилен оператор с 30 милиона потребители по света - Lycamobile, и най-голямата компания за мобилни приложения в Турция – Arvento Mobile Systems, които заемат трето място в същата категория, коментираха от българската компания.

„Наградата е признание не само за успеха на ScaleFocus, но и за успеха на България като аутсорсинг дестинация. Въпреки стагнацията в Европа, българската ИТ индустрия доказва, че се развива стабилно и заслужава доверието на международния бизнес. Вярвам, че това отличие ще вдъхнови българските компании да работят повече и да са по-смели в мечтите си, защото има огромен потенциал за нас”, коментира Пламен Цеков, съосновател и изпълнителен директор на ScaleFocus.

The International Business Awards са едни от най-престижните международни бизнес отличия. В конкурса ежегодно участват хиляди компании от цял свят.

ScaleFocus е създадена през март 2012 г. от мениджъри и инвеститори с над 10-годишен опит в ИТ бизнеса в България и чужбина. Специализира в интеграция на електронни услуги и управление на бизнес процеси (SOI/BPM), системи за обработка на големи обеми от данни, бизнес анализ и отчетност, мобилни решения за различни индустрии - телекоми, финансови институции, застрахователи, логистични компании и електронна търговия, контрол на качеството, одити за сигурност и автоматизирано тестване на софтуер и други. Клиенти на дружеството са повече от 45 компании в 14 държави в Европа, Северна Америка и Азия.

През януари тази година ScaleFocus бе отличена в конкурса на Forbes България за най-добрите компании у нас с две първи места - за клиентска политика и за бизнес развитие, и с едно второ място - за най-успешен стартиращ бизнес.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас