“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »нтернет
22 авг
2014
 
 

ћтел поде инициатива за уеб грамотност - »нтернет за всички

¬ рамките на новата си програма, телекомът обучи на »нтернет грамотност младежи от приемни семейства.

4418 прочитани€

16 младежи от приемни семейства преминаха обучение за »нтернет грамотност в ћтел, като част от новата програма на телекома „»нтернет за всички“, съобщиха на 22 август от компани€та. »нициативата си постав€ за цел да помага на деца и младежи, като ги обучи в основните правила за безопасна работа с »нтернет. Ћектори в рамките на програмата са специалисти от компани€та, които обучават младежите безвъзмездно.

 адър от обучението по »нтернет грамотност в ћтел на 16 младежи от приемни семейства.

 адър от обучението по »нтернет грамотност в ћтел на 16 младежи от приемни семейства.

ѕрочетете още: «а пореден път Ѕългари€ ще отбележи ƒен€ за безопасен »нтернет

ѕрограмата се фокусира върху сигурността при работата в световната мрежа и полезността на »нтернет за научаването на нови неща. “ова е и основната тема на книгата „ѕърви стъпки в »нтернет“, ко€то ћтел издаде, за да може по лесен и достъпен начин подрастващите да осъзна€т колко е важно не само да могат да използват »нтернет, но и как да го прав€т по сигурен начин.

— подкрепата на ћтел, освен ден€т в телекома, момичетата и момчета от приемни семейства прекараха ц€ла седмица на летен лагер в —офи€. Sofia Motion Camp е инициатива, ко€то се реализира по иде€ на самите младежи, които участваха в Ќационалната годишна среща по приемна грижа, проведена в кра€ на май, отново с подкрепата на ћтел. —лужители от телекома посветиха по един ден на гостуващите младежи, за да ги запозна€т със своите хобита или просто за да се забавл€ват заедно с т€х.

ћтел подкреп€ каузата на приемното родителство чрез проекта „ѕриеми дете. —ъздай бъдеще“ вече трета поредна година. Ѕлагодарение на телекома се реализират редица кампании за попул€ризиране на социалната услуга и подкрепа на приемните родители в т€хната миси€.

ћтел предостав€ по един лев от стойността на над 30 модела от най-търсените модели смартфони за децата в приемни семейства. ƒо кра€ на август клиентите имат възможността да закуп€т с до 250 лева по-евтино „умни устройства“ на марките Samsung, HTC, Sony, LG и други.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

»нтервю с ƒжен Ћупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференци€та DevReach 2018

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас