Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет
15 авг
2014
 
 

Samsung купува SmartThings, отворената платформа за умен дом

Компанията SmartThings ще продължи да работи самостоятелно, но ще бъде част от центъра на Samsung за отворени иновации.

3971 прочитания

Колкото по-голям е корабът, толкова по-трудно завива, а Samsung е наистина огромен кораб. Компанията прави всичко от смартфони и таблети до битови електроуреди и телевизори. Ако внезапно решите да надградите всичко в дома си, което се захранва от електрическата мрежа, шансът да го смените с продукт на Samsung е 90%.

Компанията SmartThings ще продължи да работи самостоятелно, но ще бъде част от центъра на Samsung за отворени иновации.

Никой обаче не прави така. Хората купуват неща, особено по-големите уреди, когато имат нужда от тях, както вземат продукти, които им вършат работа, а не само заради марката върху кутията. А за сега зараждащият се пазар на Интернет на нещата, те трябва да могат да работят заедно. Това е обещанието на нови платформи като Apple HomeKit и Google Nest Developer Program.

Samsung обяви в четвъртък плановете си да придобие SmartThings, която ще продължи да работи самостоятелно, но ще бъде част от центъра на Samsung за отворени иновации (Open Innovation Center). Центърът OIC представлява колекция от стартиращи фирми, с които Samsung си сътрудничи, инвестира в тях, придобива или добавя към Samsung Accelerator, а заедно всички те разработват иновативни супер модерни идеи за бъдещите продукти на Samsung. SmartThings е отворена платформа за смарт уреди за дома, като в центъра е хъб и едно мобилно приложение. Струващият $99 хъб поддържа няколко безжични протокола, така че може да контролира сензори, ключове и различни джаджи на няколко компании и платформи, дори ако отделните свързани устройства не могат да работят заедно без връзка с хъба.

Стратегията Smart Home на Samsung

По-рано тази година Samsung обяви Samsung Smart Home, интегрирана платформа за управление на уреди Samsung през едно приложение. Но ползването на едно приложение за вашия хладилник Samsung и перална машина Samsung не е върхова иновация, това е минимумът. Така че придобиването на SmartThings ще покаже, дали Samsung е сериозна по отношение на създаването на свързана платформа за дома, която може да работи безпроблемно, дори да не сте лоялен само към една марка.

В своя блог главният изпълнителен директор на SmartThings Алекс Хоукисън написа: „Ние ще продължим да оперираме независимо, а обединявайки силите си със Samsung ще ни позволи да поддържаме всички водещи доставчици на смартфони, устройства и приложения, ще разширим нашата база от разработчици и ще подобрим инструментите и програмите, на които те разчитат.“ Той твърди още, че Samsung „напълно подкрепя“ визията на SmartThing за тотално отворена платформа за интелигентния дом, която събира заедно независими разработчици, производители на устройства и потребители.

В момента платформата SmartThings поддържа над 1000 устройства, като този брой ще продължи да расте, включително за уреди без марката Samsung. „Ние спазваме обещанието си да поддържаме отворената платформа SmartThings“, каза Дейвид Ейн, шеф на OIC. - За да се конкурираме с удобни за разработчиците платформи за смарт дома като HomeKit и Nest Developer Program, трябва да разчитаме на ключовото предимство на отвореността.“

TechHive

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас