“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ÷ентър за данни
12 авг
2014
 
 

»нтелигентни решени€ за градовете представ€ Schneider Electric

 омпани€та създаде първи€ си център за върховни научни постижени€ в Ѕарселона.

6163 прочитани€
—траница 1 от 2

Schneider Electric об€ви създаването в Ѕарселона на първи€ си център за върхови научни постижени€, който ще се фокусира върху интелигентни решени€ за градовете, съобщиха от български€ офис на компани€та. ¬ този център ще бъде събрано ц€лото ноу-хау на компани€та за изграждане на интелигентни градове, основаващо се на опита, резултатите и успешните „смарт сити” решени€, въведени в световен мащаб, добав€т от Schneider Electric. ÷ентърът ще предлага решени€ с икономическо и социално въздействие с конкретни ползи за гражданите. ÷елта е градовете да се сдоби€т с по-ефективно управление и повече устойчивост чрез развитието и прилагането на нови бизнес модели.

 омпани€та създаде първи€ си център за върховни научни постижени€ в Ѕарселона

¬ близко бъдеще градовете ще имат нужда от все повече устойчивост и технологии, за да посрещнат новите предизвикателства. Ќоу-хауто на Schneider Electric включва редица приложени€, които дават отговор на тази нужда. «а второто тримесечие на 2014 г. компани€та е намалила въглеродните си емисии в областта на транспорта с 16%. ќт началото на 2012 г. т€ е намалила консумаци€та си на енерги€ с 10% благодарение на собствените си технологии StruxureWare Resource Advisor и StruxureWare Energy Operation.

„¬ следващите 40 г. ще станем свидетели на една градска технологична революци€.  онцентраци€та на населението в градовете и нарастващи€т недостиг на ресурси ще имат сериозни последици за мобилността, качеството на въздуха, здравни услуги и т.н., казва ’улио –одригес, изпълнителен вицепрезидент „√лобални операции” в Schneider Electric. - ¬ момента Schneider Electric работи с над 200 града в интелигентни управленски проекти. Ќови€т център ще повиши капацитета ни за осигур€ване на иновативни съвременни решени€ за градовете”, допълни той.

„√отови сме да подкрепим българските общини с обучени€ и консултации и вече сме се срещали с представители на местните власти, за да ги запознаем подробно с технически€ капацитет на системите ни. ќсвен това сме работили с общини в рамките на обучени€ по енергиен мениджмънт, като един от ключовите елементи на интелигентни€ град. ћисл€, че в Ѕългари€ има добро общо разбиране на принципите на устойчивост и енергийна ефективност, така че това, което е нужно оттук нататък, е повече практическо действие,” допълва  ристоф ƒе-Ћафарж, директор на Schneider Electric за Ѕъглари€.

÷ентърът за върховни научни постижени€ на компани€та ще бъде напълно оперативен до средата на 2016 г.

1 2
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

»нтервю с ƒжен Ћупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференци€та DevReach 2018

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас