Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
06 авг
2014
 
 

Apple и Samsung уредиха патентните си спорове извън САЩ

Двамата воюващи конкуренти продължават съдебните си войни в САЩ.

9232 прочитания

Apple и Samsung Electronics са се съгласили да сложат край на патентните си спорове извън САЩ, което е показател за известно смекчаване на спора, който обхвана много страни.

Двете компании имат взаимни патентни съдебни искове в 9 страни извън САЩ, включително в Южна Корея, Япония, Австралия, Холандия, Германия, Франция, Италия, Испания и Великобритания.

Патентните съдебни дела между конкурентите продължава в САЩ, включително две дела в Районния съдебен окръг на Калифорния, отдел Сан Хосе. И по двете дела Samsung бе осъдена да плати обезщетения на Apple след решения на съдебните заседатели.

Прочетете още: Журито присъди на Apple само $120 млн. в делото срещу Samsung

Конкуренти на пазарите на смартфони и таблети компаниите се опитаха да блокират взаимно продажбите си в различни страни.

„Samsung и Apple се съгласиха да оттеглят всички съдебни процеси между двете компании извън САЩ“, написа Samsung в изявление в сряда.

„Това споразумение не включва никакви лицензни споразумения и компаниите продължават да водят съществуващите процеси в щатските съдилища“, добавят от Samsung. Apple потвърди за сделката.

Samsung е доставила 74,5 милиона смартфона през второто тримесечие, завземайки малко над 25% от пазара, по данни на Strategy Analytics. Второто място е за Apple, доставила 35,2 млн. смартфона за периода, или почти 12% дял.

Samsung поиска от съда в Калифорния през юли да отхвърли невалидните жалби за два патента на Apple точно преди решението на Върховния съд на САЩ по делото Alice срещу CLS Bank, което затяга стандартите за патентованост.

Двата споменати патента в процеса от май, при който журито нареди на Samsung да плати на Apple около $119 млн. за нарушаване на патенти на производителя на iPhone. Apple обжалва, искайки по-голямо обезщетение заради патентите, които заседателите обявиха за нарушени от Samsung.

При предишния процес две журита в същия съд дадоха на Apple общо $929 млн., но Samsung обжалва присъдата.

Опитите на Samsung и Apple да решат своите спорове в САЩ досега не са успешни. През май двете компании заявиха пред калифорнийския съд, че не са успели да постигнат извънсъдебно споразумение, обвинявайки се взаимно за провала на преговорите, инициирани от съда.

Apple и Google се споразумяха през май да изоставят всички дела за патентни нарушения помежду си, но не се съгласиха на крос лицензиране на съответните патенти. Rockstar Consortium, подкрепен от Apple и други фирми, съди Google, Samsung, HTC и други играчи в Тексас за нарушаване на свързани с Android патенти.

IDG News Service, Бангалор

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас