Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
04 авг
2014
 
 

Panasonic ще помага на Tesla да прави акумулатора Gigafactory

Литиево-йонните акумулаторни клетки, купени от Panasonic, ще бъдат ползвани за захранване на колите на Tesla Model S и Model X, както и на планираните по-достъпни модели, включително за седана Model 3, очакван през 2017 г.

6113 прочитания
Страница 2 от 2

Tesla и бумът при акумулаторите

Tesla планира да ползва Gigafactory за създаването на акумулатори, които съхраняват енергията, генерирана от соларни панели, ползвани в домовете и фирмите. Мъск е председател на борда на компанията SolarCity, инсталираща соларни панели.

„Gigafactory представлява фундаментална промяна в начина, по който се произвеждат големи акумулатори. Фабриката не само ще осигури нужния капацитет за електромобилите Model 3, но и поставя основите за драстично намаляване на цената за съхранение на енергия за широк кръг приложения“, заяви главният технически директор ан Tesla Дж.Б. Страубъл.

Tesla очаква, че нейната фабрика Gigafactory ще надхвърли през 2020 г. глобалните продажби на акумулатори за електромобили от 201 3 г.

Опитът на Tesla да „разруши“ автоиндустрията за трилиони долари, отваря печеливша възможност и за електроенергийната индустрия, според анализатора от Morgan Stanley Адам Джонас.

„Ако успее да стане лидер при комерсиализирането на акумулаторните пакети, инвеститорите може да погледнат по друг начин, каза още Джонас. - Ние отразяваме потенциала за сваляне на цената на акумулаторите чрез по-големи продажби, което ще удвои дела на Tesla на световния пазар на автомобили.“

Джонас предвижда още, че общите продажби на всички модели Tesla ще достигнат 1,1 милиона годишно през 2028 г.

Computerworld, САЩ

 

 

Макет на Tesla Gigafactory

Tesla очаква, че нейната фабрика Gigafactory ще надхвърли през 2020 г. глобалните продажби на акумулатори за електромобили от 201 3 г.

12
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас