“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ≈-администраци€
30 юли
2014
 
 

Ќ—» ще автоматизира за€вките за статистическа информаци€

Ќационални€т статистически институт стартира изпълнението на проект за изграждане на информационна система за обслужване на граждани и фирми чрез автоматично дефиниране и изпълнение на за€вки за статистическа информаци€.

5231 прочитани€

ѕроектът „–азработване на инструменти за осигур€ване на възможност за онлайн дефиниране и изпълнение на за€вки за статистическа информаци€ през сайта на Ќационални€ статистически институт от гражданите, бизнеса и администраци€та чрез обработка на информаци€ от наблюдени€ на Ќационални€ статистически институт, генериране на таблици и проверка на конфиденциалността на данните“ беше представен на пресконференци€, състо€ла се на 30 юли в Ќ—».

»зпълнението на инициативата започна на 2.04.2014 г. —рокът за изпълнение на начинанието е 18 месеца, а стойността му е 795 000  лева. ѕроектът се осъществ€ва с финансовата подкрепа на ќперативна програма „јдминистративен капацитет“, съфинансирана от ≈вропейски€ съюз чрез ≈вропейски€ социален фонд. »зпълн€ва се на основание на договор є13-31-19/02.04.2014 г. между Ќ—» и ћинистерството на финансите, управл€ващ орган на ќперативна програма „јдминистративен капацитет“.

ќсновната цел на проекта е подобр€ване на качеството и надеждността на обслужването на гражданите и бизнеса чрез развитие на електронно управление и автоматизиране на изпълнението на за€вките за статистическа информаци€.

ѕрочетете още: ”еб пребро€ването и хибридна ¬≈» система са победители в конкурса Д»“ проект на 2011У

¬ резултат на успешната му реализаци€, се очаква да се усъвършенства процесът на обработване на информаци€та, получавана от наблюдени€ на Ќационални€ статистически институт. ѕредвижда се да се повишат бро€т и обемът на предостав€ните електронни услуги и повече хора да имат по-бърз достъп до т€х. ѕроектът е насочен към широк кръг потребители: граждани, бизнес, професионални организации, сдружени€ и асоциации, държавна администраци€, чиито представители ще могат да дефинират онлайн за€вки за статистическа информаци€ през сайта на Ќ—», както и за ползване от служители на Ќ—» за изготв€не на статистически справки.

Ќа снимката: –ъководител€т на проекта ƒиана янчева, координаторът му ¬енета ѕетрова и јнета ‘асулкова, старши счетоводител в ƒирекци€ "јдминистративно обслужване и финанси", ќтдел "‘инансово - стопански дейности" в Ќ—»

–ъководител€т на проекта ƒиана янчева, координаторът му ¬енета ѕетрова и јнета ‘асулкова, старши счетоводител в ƒирекци€ јдминистративно обслужване и финанси, ќтдел ‘инансово - стопански дейности в Ќ—»

„”спешно реализирани€т проект ще позволи надграждането и разшир€ването на обхвата на предостав€ните от Ќационални€ статистически институт електронни услуги. ѕри определ€не на проектните цели,  б€ха взети под внимание нуждите на основните потребители на статистически данни в областта на бизнес статистиката, демографската и социална статистика, макроикономическата статистика и многоотрасловата статистика“, коментира ƒиана янчева, ръководител на проекта и заместник-председател на Ќ—».

јвтоматичното изпълнение на за€вките ще спести ресурси и време (предостав€нето на данни ще се ускори значително) и ще улесни гражданите и бизнеса. ¬ същото време потребителите ще получават статистически данни с по-високо качество от гледна точка на съдържание, приложимост, точност, навременна актуализаци€ и сравнимост. ўе се повиши защитата на статистическите данни и ще се гарантира конфиденциалността и сигурността на информаци€та, убедени са от Ќ—».

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас