Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | GIS
24 юли
2014
 
 

Esri подписа 3-годишно споразумение с European Schoolnet

По силата на споразумението, европейските училища от мрежата European Schoolnet ще получат облачно-базиран софтуер за подобряване на преподаването по география и точни науки, технологии, инженерство и математика.

7248 прочитания

Училищата в Европа скоро ще имат достъп до онлайн софтуер за картографиране за доставяне на по-добро ниво на обучението по география в класната стая, съобщава IDG News Service.

Esri е подписала меморандум за разбирателство (MOU) с European Schoolnet – организация, която работи с множество министерства на образованието, за да "донесат иновацията в преподаването и изучаването в Европа". Базирана в Брюксел, European Schoolnet е неправителствена мрежа от 31 европейски просветни министерства. В мрежата статут на членове имат образователни институции от Австрия, Белгия, Чехия, Кипър, Дания, Естония, Финландия, Франция, Гърция, Унгария, Ирландия, Израел, Италия, Литва, Люксембург, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Словакия, Испания, Швеция, Швейцария, Турция и Обединеното кралство. България и Германия имат статут на държави-наблюдателки, Исландия е под наблюдение, а процесът по одобрение на членството на Грузия, Латвия и Румъния е в ход.

Меморандумът за разбирателство ще бъде активен в рамките на три години. През това време, Esri ще съветва членовете на European Schoolnet относно използването на ArcGIS Online – облачно-базираната платформа на Esri, както и ще им помага да разработят поредица от свързани учебни планове.

Облачно-базираната платформа на Esri - ArcGIS Online, ще бъде внедрена
в учебната лаборатория на бъдещето (Future Classroom Lab) на European Schoolnet.

Облачно-базираната платформа на Esri - ArcGIS Online, ще бъде внедрена в учебната лаборатория на бъдещето (Future Classroom Lab) на European Schoolnet.

ArcGIS Online ще бъде внедрен в учебната лаборатория на бъдещето (Future Classroom Lab) на European Schoolnet – проект, който позволява на възпитателите да изследват най-актуалните новости в развиващата се образователна среда.

"Облачно-базираните функционалности на ArcGIS Online се съвместяват много добре с другите технологии, които използваме в лабораторията Future Classroom Lab, твърди Бенджамин Херц, проектен координатор на European Schoolnet. - Това е чудесен инструмент за преподавателите, който помага на учащите да се ентусиазират относно изучаването на география и относно връзката на този предмет с много други изучавани предмети. Уроците с ArcGIS Online извеждат STEM [точни науки, технологии, инженерство и математика] до по-високи равнища."

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас